Sajtból készült esküvői torta lehet az új trend

2018.02.20. 12:00

Ha az esküvői tortára gondolunk, akkor egy óriási, fehér desszertet látunk magunk előtt, amely több emelet magas, mindenhol marcipánból készült rózsák díszítik, és legszívesebben azonnal belenyalnánk a krémes habba, ami a külsejét fedi. Az esküvőn a násznép már az előételnél arról ábrándozik, mikor vágja fel végre az ifjú pár az emeletes finomságot. De mi van akkor, ha az esküvői torta egyáltalán nem habos és krémes? Sőt, még csak nem is édes?

Ezek a torták is pontosan olyan hatalmasak, impozánsak, lenyűgözőek és díszesek, mint a hagyományos társaik, ezért néha fel sem tűnik a különbség: nem egy desszert, hanem néhány sajtguriga áll a tányéron.

Az emberek mindig nagyon meglepődnek, amikor megtudják, hogy ezek a torták valójában nem édesek. Első ránézésre valóban úgy tűnik, mintha desszertek lennének

– mondja Shannon Berry, a Fromagination rendezvénymenedzsere.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Fromagination

A Fromagination kisüzemi sajtbolt nemcsak egyszerű cheddar sajtokkal foglalkozik, hanem krémes, desszertszerű, lágy érésű fajtákkal is. Ezek a sajtok édesebbek, mint hagyományos társaik, ráadásul lágyabbak is, így a párok könnyedén felvághatják az esküvő után. Ezt követően a pincérek felszeletelik, majd felvágottakkal, sós kekszekkel, mézzel és még sok más finomsággal együtt tálalják a vendégseregnek.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: