Toszkán paradicsomos bablevessel várjuk a hétvégét

Vágólapra másolva!
Ha valami újdonságra vágyik, és szeretné levenni a családot a lábáról, akkor csempésszen egy kis olasz pezsgést a konyhába, és készítsen toszkán bablevest Ree Drummond, a híres amerikai gasztroblogger receptje alapján.
Vágólapra másolva!
Forrás: Food Network

Toszkán bableves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 közepes vöröshagyma, felkockázva
  • 450 g paradicsompüré
  • 2 teáskanál pirospaprika-pehely, ízlés szerint lehet több is
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 800 g konzerv paradicsom
  • 1250 g konzerv fehérbab, leszűrve és átöblítve
  • 15 dl csirkealaplé
  • só és frissen őrölt feketebors
  • 1 csokor kelkáposztalevél
  • parmezán, reszelve
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban közepes lángon, szórjuk bele a hagymát, a fokhagymát, és dinszteljük folyamatos keverés mellett 3-4 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük legalább 2 percig.

Adjuk hozzá a pirospaprika-pelyhet, a szárított oregánót, végül a bort, és jól keverjük össze. Hagyjuk kicsit rotyogni, míg körülbelül a bor fele elfő. Ez minimum 10 perc. Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet, a babot és a csirkealaplevet. Keverjük össze, forraljuk fel, majd főzzük tovább 20-25 percig. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Mossuk meg a kelkáposzta leveleit, tépjük kisebb-nagyobb darabokra, azután keverjük a levesbe. A hő hatására össze fog esni. Főzzük még 5 percig, közben kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítsük sóval és borssal, esetleg tegyünk bele még egy kis pirospaprika-pelyhet. Tálalásnál díszítsük parmezánnal és friss bazsalikommal.