Egyetlen eseményen közel kétszáz borászat termékeiből válogathatnak kedvükre a borimádó vendégek: olyan borokat kóstolhatnak, amelyeket itthon egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megvásárolni.

A VinCE Budapest Wine Show egyik fő célja, hogy összekössék a külföldi és hazai kereskedőket, szakértőket, vendéglátó szakembereket, valamint sommelier-ket a magyar bortermelőkkel. A rendezvényre számos országból érkeznek kereskedők, hogy közel 200 borászat termékeiből válogassanak: norvég, svéd, lengyel és brit kereskedőházak képviselőivel is találkozhatunk. Rajtuk keresztül kerülhetnek a nemzetközi piacra a kiállítók termékei.

Forrás: 2017.vincebudapest.hu

A Wine Show másik fontos célja a tanulás, a borvilág aktuális témáinak megvitatása: 15 kóstolóval egybekötött mesterkurzust szerveznek. A témák között a pezsgővilág aktuális trendjei, a biodinamikus borgazdálkodás, a vulkanikus borok divathulláma és a rozéforradalom is szerepel.

A rendezvénnyel fórumot teremtünk a borászok, a kereskedők, a sommelier-k és a borkedvelő közönség között. A mesterkurzusokra pedig olyan nemzetközileg elismert borszakírókat, bírálókat és Master of Wine-okat hívtuk, mint Peter McCombie vagy Elizabeth Gabay. A biodinamikáról a terület egyik legjelentősebb szakértője, Monty Waldin tart előadást.

– mondta Jandrasics Borbála, a rendezvény szakmai vezetője.

A workshopok egyik legizgalmasabb része, hogy a vendégek együtt kóstolhatnak a szakma legnagyobbjaival, akik ráadásul olyan borokat hoznak magukkal, amelyeket itthon egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megvásárolni.

A VinCE Budapest Wine Show-t április 5. és 7. között rendezik meg a Várkert Bazárban.