Fellógatva vacsoráztunk, és megtudtuk, mi az élet vize

2018.03.12. 09:41

Hat fogás három összetevőből

Ezektől a receptektől garantáltan szerelembe esik: olyan gyorsak, egyszerűek, és mindössze három összetevőre van szüksége hozzá.

A brit túlsúlyos gyermekek naponta 290-500 plusz kalóriát fogyasztanak

Nagy-Britanniában körülbelül évi 6 milliárd fontot költenek az elhízással kapcsolatos betegségek leküzdésére, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegségek és a rák. A gyerekek és a felnőttek túl sok kalóriát fogyasztanak, és ezért túlsúlyosak vagy elhízottak.

A „One You" kampány arra sarkallja a felnőtteket, hogy 400 kalóriát fogyasszanak reggelire, és 600 kalóriát ebédre és vacsoráraForrás: GETTY IMAGES

A brit túlsúlyos gyermekek a napi ajánlott iránymutatási értéket meghaladó 290-500 plusz kalóriát fogyasztanak, míg a felnőttek átlagosan 200-300 extra kalóriát visznek be. Az új „One You" kampány arra sarkallja a felnőtteket, hogy 400 kalóriát fogyasszanak reggelire, és 600 kalóriát ebédre és vacsorára.

Sütőtökös rizstészta 30 perc alatt

Amilyen egyszerű, olyan finom a sütőtökös tészta; ezért szeretik annyira a tajvani emberek, és ezért szeretjük majd meg mi is. Az elkészítése mindössze harminc percet vesz igénybe!

Az élet vize: eredetileg gyógyszer, ma már ital

Amikor elkezdünk beszélgetni egy ír szakemberrel, hosszú történeteket fogunk hallani az ír keresztény szerzetesekről, akik elsajátították a lepárlás, valamint a gabona és a víz desztillálásának művészetét. De vajon honnan származik valójában a whiskey: vajon skót vagy ír eredetű?

Az egyik legfontosabb, hogy ne hagyjuk ki az „e" betűtForrás: SHUTTERSTOCK

Az első írországi említés a 15. század elejéről származik, ám akkor még az aqua vitae, azaz az élet vize nevet viselte, és gyógyszerként használták. Ezeket a feljegyzéseket az „The Annals of Clonmacnoise" krónikában rögzítették 1405-ben.

Kérje meg kedvese kezét a kedvenc ételével!

Az ön párja is imádja a hasát? Netán édesszájú? Ha le akarja nyűgözni, kérje meg a kezét a kedvenc ételével; hamburgerrel, pizzával vagy macaronnal!

Hazai ízek, hazai asztalokon

Lelkes szakácsnövendékek mérték össze erejüket az idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018" elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjében. A fiatal szakácstanulók minőségi hazai sertéshúsból készült fogásokkal, kreatív elkészítési módszerekkel és tálalással nyűgözték le a zsűritagokat.

Forrás: Agrármarketing Centrum

A recept az idei versenyen sem változott: hazai alapanyagokból kellett olyan ételt készíteni, ami az éttermek kínálatában is megállná a helyét, ugyanakkor a közétkeztetésben, vagy akár az otthoni háztartásokban is könnyen elkészíthető.

Rendszerezzen magazintartóval a konyhában!

Gondolja újra a magazintartó használatát, és rendszerezze eszközeit a konyhában. Így tehet rendet a fedők és a fakanalak között, sőt még a gyümölcsöket, a tepsiket, valamint a fűszereket is bele tudja pakolni.

Óvodásoknak tanítják a célirányos élelmiszer-vásárlást

Egészen kiskortól taníthatók az élelmiszerbiztonság alapjai, hívja fel a figyelmet budapesti óvodákban szervezett rövid játékos előadásaival a Nébih „Ételt csak okosan!" kampány csapata. Az óvodás gyermekek egy mágnes tábla és apró, műanyag élelmiszerek segítségével eljátsszák a bevásárlást.

Csak tudatosan: nem lehet elég korán elkezdeniForrás: Shutterstock

A bevásárlás végeztével az otthoni teendőkre irányul a figyelem, amikor is a helyes kézmosás fontosságával és az élelmiszerek megfelelő tárolásának alapszabályaival ismerkedhetnek meg az ovisok. Az óvodai játékos bemutatóhoz kapcsolódik a „Tiszta kézzel" című kiadvány, a kézmosás fontosságáról.

Vadnyugati pásztorpite sörös marhapörkölttel

Tegye fel a cowboy kalapot, izzítsa be a sütőt, és készítsen egy olyan fogást, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját. Például egy tál vadnyugati pásztorpitét.

A Magyar Borok Bálját érdemes felvenni a bakancslistára

Az évente megrendezett Magyar Borok Bálja egyre nagyobb presztízsű rendezvény lesz. Az idén 13. alkalommal megrendezett eseménynek február 24-én a Corinthia Hotel adott otthont.

Magyar Borok Bálja 2018Forrás: David Bacsa | David.Bacsa@Gmail.

A bálon a borsorhoz párosították az ételeket, a pezsgőket pedig fantasztikus üdvözlőfalatkák kísérték, többek közt osztrigavirág lime-mal és bodzával és ropogós lazacbőrön tálalt pisztráng ceviche kaviárral. Emellett kiosztották a Gál Tibor Emlékdíjat is, amelyet idén Zsirai Kata tokaji borász nyert.

Ezek a márkák kapták meg idén Az Év Terméke Díjat

Idén hetedik alkalommal osztották ki Az Év Terméke Díjakat. A nyertes termékek azt mutatják, hogy egyre népszerűbbek az egészséges ételek. Reform, fitt, bio vagy mentes élelmiszer csak az elmúlt pár évben szerepel a díjazottak listáján, idén pedig hét ilyen termék vihetett haza díjat.

Sehol nem isznak olyan sokan fröccsöt, mint Magyarországon

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a Borjog és Bormarketing konferenciát, melyen idén a következő témák kaptak kiemelt figyelmet: borfogyasztás, borkultúra és üzlet.

Forrás: m.cdn.blog.hu

A legfontosabb célokhoz fontos ismerni a hazai fogyasztók szokásait; erről készült is tavaly a HNT megbízásából egy felmérés. Az eredmények azt mutatják, hogy sehol a világon nincs annyi fröccsfogyasztó, mint Magyarországon.

Gyertyatartó lencséből, kávéból, almából

Igazi egyediséget és meghittséget csempészhet a vacsorához a kamrában található alapanyagokból. Nézze meg, hogyan készül almából, kávéból és lencséből gyertyatartó!

DIY fakanál- vagy evőeszköztartó

Szeretné kidekorálni a konyháját, de még a szükséges eszközöknek is alig talál helyet? Akkor kösse össze a kellemeset a hasznossal, és készítsen olyan dekorációs elemet, amellyel helyet spórol!

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN:

Előző
  • 1
  • 2
Következő