Megsütöttük Zeusz szeretőjét, majd cukormérgezést kaptunk

hamburger
Vágólapra másolva!
A hosszú hétvége igazán eseménydús volt, hiszen annyi év után végre megtanultunk hamburgert enni, és megtudtuk mi fán terem a sajttea. Amikor befutott minden családtag, kitálaltuk Zeusz szeretőjét, amit az egyiptomiak csodaszerével ízesítettünk, hozzá pedig tokaji bort ittunk. Az ebéd után beleharaptunk álmaink tortájába, majd este megnéztük, milyen vad ételeket készített Szabó Győző, aki szakácsnak állt egy bárban. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Sült kacsaagy és ropogós koponya jár az 56 fokos rizspálinka mellé

Zártkörű íztesztelésen jártunk. Merthogy új éttermet nyit nem is olyan sokára Wang mester. Igen ám, de még előtte kis, zárt körökben teszteli, hogy mi kerüljön az új étlapra.

Hippokratész csodaszere a tepsiben

Noha a só, a bors és a pirospaprika alapvető fűszerek, azért néha nem árt bővíteni a repertoárt. Vegyük például az édesköményt. Ez az aromás, enyhén édes növény már régóta gyakori alapanyag a mediterrán konyhákban.

A növény minden része ehető, az íze és az illata az ánizsra emlékeztet Forrás: Shutterstock

Az édeskömény hosszú szárait, leveleit, magjait és gumóját már évszázadok óta használják a gyógyászatban. Az ókori Görögországban Hippokratész a csecsemők bélgörcseire ajánlotta. Az ősi Kínában a teáját kígyómarás, rovarcsípés, ételmérgezés és torokfájás esetén használták.

Hihetetlen átalakulás: vágódeszkából tálca

Szuper csináld magad ötletek a konyhában; a vágódeszkából először óriási dinnyét és narancsot készítettünk, majd kanalat rögzítettünk a két szélére, így lett belőle tálca. Videóval!

Ezek az esküvői torták lesznek trendik idén

A fehér esküvői tortát kíméletlenül kiütötték a nyeregből – idén a fekete és a kaktuszos a menő! A legújabb trendek szó szerint lélegzetelállítóak; inkább hasonlítanak egy műalkotásra, mint egy desszertre.

Forrás: Massive Online Party

Ha azt gondoltuk, hogy már nem lehet fokozni a tortatrendeket, akkor tévedtünk. Itt vannak a legújabb technikák, a leghihetetlenebb ötletek; ezek a torták hódítják meg az esküvőket 2018-ban.

Palacsinta újragondolva: ananász és cseresznye a tésztában

A palacsintában az a legjobb, hogy ezer arca van, így sosem unjuk meg. Az új kedvencünk az ananásszal és cseresznyével sütött változat, amelyre a házi szirup teszi fel a koronát.

Szabó Győző szakácsnak állt egy bárban

A világ 50 legjobb tetőterasza között a High Note SkyBar a negyedik helyen áll; március végéig pedig két vendégséf fogásai teszik még izgalmasabbá az Aria Hotel Budapest tetején található bár kínálatát.

Mészáros Ádám fogása Forrás: High Note SkyBar

A szakácsokat és bártendereket az ételek, italok megalkotásakor az erdő fogyasztható növényei, gombák, gyümölcsök, és az erdőben található állatok inspirálták. A Michelin-csillagos Onyx Étterem séfje, Mészáros Ádám pirított gyöngytyúktekercset készített, a Steamboo étterem alapítója, Szabó Győző a saját találmányát használta fel.

A kivipucolás négy egyszerű módja

Nemcsak ősszel és télen, hanem a tavasz derekán is érdemes gondoskodni a vitaminok pótlásáról; együnk sok zöldséget és gyümölcsöt! Ám van néhány ravasz fajta, amelyek előkészítésével vagy megpucolásával rengeteget kínlódunk. Ilyen például a kivi is.

135 éves startup: Törley József igazi innovátor és marketinges volt

Törley Józsefnek 135 évvel ezelőtt volt egy álma: meggyőzni a fogyasztókat arról, hogy nem csak a francia pezsgő lehet jó. Ezért a létező legmodernebb technológiákkal olyan vállalkozást indított, amely rövid időn belül igen komoly sikereket tudott felmutatni.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Törley József volt a legkisebb a három fiútestvér közül és mivel bátyja örökölte a gazdaságot, neki nem volt más választása, mint tanulni. A pezsgőkkel igen korán megismerkedett; érdeklődő volt és nyitott minden újdonságra, így a pezsgőkészítés fortélyait is elleste.

Fűszeres, pácolt csirkével készülünk a hétvégére

Noha a tavaszi diéta gátat szab a vágyainknak, azért egy kis fűszeres, sült csirkét még be tudunk szorítani a szigorú étrendünkbe. Kezdjük is mindjárt Jamie Oliver receptjével!

Starbucks nyílik Debrecenben

A világ egyik legismertebb kávézólánca 2010 óta van jelen a magyar piacon, ám egészen tavalyig csak a fővárosiaknak jutott a Starbucks-élményből. Szeged után idén egy újabb egyetemvárosba, Debrecenbe terveznek Starbucks kávézót.

Ismerje meg Zeusz szeretőjét, és lessel el, hogyan lehet kulturáltan hamburgert enni! Lapozzon tovább!