Új sör kerül a boltok polcaira

2018.03.29. 12:13

Az új sörélményt kínáló, háromféle komlóból készült ital márciusban került a boltok polcaira; kellemesen kesernyés aromájával és citrusos zamatával a kevésbé megszokott fajták közé tartozik.

Az elmúlt években egyre több magyar fogyasztó döntött úgy, hogy kipróbálják a kevésbé megszokott söröket is. Ebből kiindulva született meg a legújabb termék gondolata; a Dreher Pale Ale kétféle árpamalátából, háromféle komlóval, hidegkomlózásos technológiával, pótanyag hozzáadása nélkül készül, és a felsőerjesztésű sörök táborát erősíti. Egy könnyen iható, világos, szűrt sörfajta, amelyben a malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik.

Forrás: Dreher

Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére; az erjesztést magasabb hőmérsékleten, körülbelül 15-21 ℃-on végzik, a megszokott 10-14 °C helyett.

Egy olyan sörrel szerettünk volna előrukkolni az idei szezonban, amelynek tulajdonságai –könnyedség, teljesebb ízek, zamatosság – alkalmassá teszik arra, hogy bevezethessük fogyasztóinkat az ale-k világába, amelyek a lager mellett a másik nagy sörtípust képviselik. – árulta el Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak prémium márkákért felelős marketing vezetője.

A gyárban több próbafőzetet készítettünk, a döntést pedig a fogyasztóinkra bíztuk: ők választották ki, hogy melyik változat legyen a Dreher-család új tagja, a Pale Ale. – tette hozzá Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.

Az új Dreher Pale Ale márciustól kapható a boltokban 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben, de hamarosan csapolva is elérhető lesz.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: