Új sör kerül a boltok polcaira

pale ale
Vágólapra másolva!
Az új sörélményt kínáló, háromféle komlóból készült ital márciusban került a boltok polcaira; kellemesen kesernyés aromájával és citrusos zamatával a kevésbé megszokott fajták közé tartozik.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években egyre több magyar fogyasztó döntött úgy, hogy kipróbálják a kevésbé megszokott söröket is. Ebből kiindulva született meg a legújabb termék gondolata; a Dreher Pale Ale kétféle árpamalátából, háromféle komlóval, hidegkomlózásos technológiával, pótanyag hozzáadása nélkül készül, és a felsőerjesztésű sörök táborát erősíti. Egy könnyen iható, világos, szűrt sörfajta, amelyben a malátás aromához a komlók frissítő citrusossága keveredik.

Forrás: Dreher

Ez a típus abban tér el a megszokott lager söröktől, hogy az élesztő az erjedés végén nem az erjesztőtank alján gyűlik össze, hanem felemelkedik a sör tetejére; az erjesztést magasabb hőmérsékleten, körülbelül 15-21 ℃-on végzik, a megszokott 10-14 °C helyett.

– árulta el Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak prémium márkákért felelős marketing vezetője.

– tette hozzá Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.

Az új Dreher Pale Ale márciustól kapható a boltokban 0,5 literes dobozos és palackos kiszerelésben, de hamarosan csapolva is elérhető lesz.