A palacsintatésztába forgatott csokoládészeletet Skóciában sütötték ki először az 1990-es évek közepe táján. Az északkeleti Stonehaven város Haven Chip Bar – ma: Carron – fish and chips árusa azt gondolta: kipróbálja, mit szólnak a helyi gyerekek az új desszerthez. A siker nem maradt el, sőt a hír eljutott a BBC-hez, ahol beszámoltak a meghökkentő édességről, így hamarosan Nagy-Britannia egyre több fish and chips bódéjának étlapján szerepelt a rántott Mars-szelet.

2012-ben az édességet kitaláló árus heti 100-150 szelet rántott Marsot adott el – persze háromnegyedét turisták vásárolták meg. Az őrült desszert egészen a kifinomult kulináriáig felért: 2000-ben bekerült Ross Kendall skót séf Le Chipper nevű párizsi éttermének kínálatába,de elkészítette már Gordon Ramsey is.

Az ötletből merítve beindult a fantázia: a Reiver's Fish Bar rántott Cadbury-féle töltött csokitojást kínál, az USA-ban nagy sikert hozott a rántott Snickers, Nigella Lawson pedig rántott Bounty-receptet mutatott be televíziós műsorában.

Ha nekiállunk otthon, panírozás előtt hűtsük le a csokoládészeleteket, hogy ne olvadjanak szét sütés közben. Viszont ne fagyasszuk, mert ha a csokoládé szelet nagyon hideg, a panírral együtt széteshet a forró olajban. 

Forrás: Pinterest

Rántott Mars-szelet

Hozzávalók:

10 szelet Mars csokoládé
1 evőkanál cukor
1 tojás
1 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/2 csésze tej
olaj a sütéshez

Elkészítés:

Hűtse le a csokoládé szeleteket a csomagolásban, de ne fagyassza!

Keverje össze a cukrot és a tojást egy tálban, azután adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a tejet, majd dolgozza jól össze.

Forrósítsa fel az olajat, utána forgassa meg a Mars-szeleteket a tésztában, és süsse addig, amíg aranybarnák nem lesznek.

A megmaradt tészta sem megy kárba: süsse ki palacsintának!