2012-ben az édességet kitaláló árus heti 100-150 szelet rántott Marsot adott el – persze háromnegyedét turisták vásárolták meg. Az őrült desszert egészen a kifinomult kulináriáig felért: 2000-ben bekerült Ross Kendall skót séf Le Chipper nevű
párizsi éttermének kínálatába,
de elkészítette már Gordon Ramsey is.
Az ötletből merítve beindult a fantázia: a Reiver's Fish Bar rántott Cadbury-féle töltött csokitojást kínál, az USA-ban nagy sikert hozott a rántott Snickers, Nigella Lawson pedig rántott Bounty-receptet mutatott be televíziós műsorában.
Ha nekiállunk otthon, panírozás előtt
hűtsük le a csokoládészeleteket, hogy ne olvadjanak szét sütés közben.
Viszont ne fagyasszuk, mert ha a csokoládé szelet nagyon hideg, a panírral együtt széteshet a forró olajban.
Hozzávalók:
10 szelet Mars csokoládé
1 evőkanál cukor
1 tojás
1 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/2 csésze tej
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Hűtse le a csokoládé szeleteket a csomagolásban, de ne fagyassza!
Keverje össze a cukrot és a tojást egy tálban, azután adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a tejet, majd dolgozza jól össze.
Forrósítsa fel az olajat, utána forgassa meg a Mars-szeleteket a tésztában, és süsse addig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A megmaradt tészta sem megy kárba: süsse ki palacsintának!