Tavaszi tésztával csalogatjuk elő a jó időt

olasz tészta
Vágólapra másolva!
Noha papíron már tavasz van, úgy tűnik, az időjárás egy kicsit lemaradt. Mi azonban már nagyon várjuk a jó időt, ezért megpróbáljuk egy könnyű és gyors fogással felébreszteni a természetet: pasta primaverát, vagyis tavaszi tésztát készítünk. Így, ha odakint nem is, a konyhánkban biztosan beköszönt a tavasz.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Pasta primavera – tavaszi olasz tészta

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál apróra vágott pancetta szalonna – hasaalja, vagy bacon
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 db mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 3 db spárga, apróra vágva
  • 100 g kukorica
  • 3 evőkanál hámozott lóbab
  • 1 teáskanál pirospaprika-pehely
  • 10 db egész koktélparadicsom
  • 3 db kelkáposztalevél, apróra vágva
  • 2 evőkanál sózatlan vaj
  • 170 g spenótos vagy pesztós tészta, például linguine
  • friss bazsalikomlevél a tálaláshoz
  • reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

Forralja fel a tészta vizét, közben egy nagy serpenyőben melegítse fel az olívaolajat, majd süsse a pancettát körülbelül 3 percig. Öntse le a zsír felét a szalonnáról, majd tegye a serpenyőbe a fokhagymát és a mogyoróhagymát; dinsztelje folyamatos keverés mellett, ízesítse egy csipet sóval. Adja hozzá a kukoricát, a spárgát, a lóbabot, a pirospaprika-pelyhet, és pirítsa 1 percig. Keverje hozzá a paradicsomokat, azután a kelkáposzta leveleit. Végül adja hozzá a vajat, és keverje, míg el nem olvad, valamint a szósz krémes állagú nem lesz.

Ha felforrt a víz, főzze ki a tésztát; miután megpuhult szűrje le, és a vízéből tegyen el 1/2 bögrényit későbbre. A tésztát keverje össze a szósszal; ha túl sűrű a bögre vízzel lazíthatja. Tálalja friss bazsalikomlevéllel és parmezán sajttal.