Díjat kapott egy malom, egy tormatermelő és egy sajtkészítő

2018.03.26. 11:18

A Magyar Konyha magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség által megrendezett A piac konyhája című konferencián adták át a Magyar Konyha Termelői Díjat, amelyet három termelő vehetett át: a szigetszentmiklósi Szabó Malom, Heit Lóránt létavértesi tormatermelő és Kalla Roland sümegprágai sajtkészítő.

A konferenciát Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője nyitotta meg, az előadók között volt Ruprecht László, a SVÉT elnöke, Sándor Tamás bükki sajtmester, Sáfrány László szilvásváradi pisztrángtenyésztő, Balogh-Nagy Erzsébet keleméri báránytartó, Debreczeny Balázs, a Foodhub.hu alapítója, Pecznyik Béla, a Pecznyik Ökofarm vezetője, valamint Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa.

A szigetszentmiklósi Szabó Malom termékeiForrás: Szindbád, az Utazó

Az előadások után a résztvevők egy kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg, hogyan juthatnak el a minőségi magyar termékek a termelőtől az éttermekig, hogy a hazai alapanyagok állandóan jelen legyenek az étlapokon.

A beszélgetések alatt és után 15 termelő mutatta be termékeit a jelenlévőknek.

A konferencián a Magyar Konyha gasztronómiai magazin ötödik alkalommal díjazta  a minőségi termékeket előállító termelőket, hiszen 

a jó alapanyagot el lehet rontani, rossz alapanyagból viszont lehetetlen jót főzni. – hangsúlyozta Vinkó József.

A Magyar Konyha Termelői Díjat – Zubek Csilla kerámiaművész alkotását –, valamint a vele járó pénzdíjat három termelő vehette át Lévai Anikótól, a lap szerkesztőbizottságának elnökétől és Vinkó József főszerkesztőtől: a szigetszentmiklósi Szabó Malom, Heit Lóránt létavértesi tormatermelő és Kalla Roland sümegprágai sajtkészítő.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: