Szívesen harap bele az újdonságokba? Fontos, hogy a desszertek csak természetes alapanyagokból készüljenek? Keresi a cukor-, glutén- és laktózmentes édességeket? A Balatonnál mindenki megtalálja a kedvencét. Ugyanis létezik egy cukrászda, amely saját fejlesztésű süteményeivel még a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauzba is bekerült; egy másik, ahol csak természetes alapanyagokból készítenek süteményeket, és egy harmadik, ahol minden nap más kínálat kerül a pultba. Ezekbe a cukrászdákba térjen be, ha a városban jár!

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idén a vidéki cukrászdákat is értékelte. Ebben a kategóriában a tíz legjobb között szerepel a siófoki Villa Gréta. A cukrászdát egy nagykőrösi házaspár, Szilágyi Ágnes és Lajos nyitotta a Petőfi Sétányon.

Villa GrétaForrás: Villa Gréta Siófok Facebook

Minden sütemény saját fejlesztésű; a tulajdonosok úgy gondolják, hogy

a hagyományos édességeket máshol is meg lehet kóstolni,

ezért inkább újdonságokkal kísérleteznek. Szilágyi Lajos azt mondta, hogy az ismert torták közül a dobostorta az egyetlen, amit megtartottak az eredeti recept alapján, mert az neki is nagy kedvence. A tulajdonos szerint a karamellás-kókuszos desszertjüknek köszönhető, hogy ilyen előkelő helyre kerültek a vidéki cukrászdák rangsorában.

A Villa Gréta a nyárra 32 féle fagylalttal készül. A hűs édességnél megtartják a régi ízeket, de különlegességeket, például málnás grillázst vagy zserbó fagyit is lehet náluk kóstolni.

A Szilágyi házaspár hisz abban, hogy a kreativitás végtelen a cukrászatban is, így folyamatosan kísérleteznek új ízekkel, fejlesztik az újabb és újabb finom falatokat.

Forrás: Villa Gréta

Az édesszájúak másik siófoki zarándokhelye a Café Melba. A tulajdonosok a nagymama sütireceptjeit és a New York Kávéházban szerzett tapasztalatokat ötvözve kiváló minőségű süteményeket készítenek.

Kizárólag természetes alapanyagokat használnak,

legyen szó piskótáról vagy eperkrémről. A legnépszerűbbek itt a krémes torták és desszertek, de igazi olasz fagylaltot is felszolgálnak az olasz kávé mellé.

A balinéz hangulatú Mala Garden tőszomszédságában üzemelő Mandara Caféban minden nap más sütemény kerül a pultba.

Étlap nincs, látvány alapján lehet kiválasztani a finomságokat. Itt a Centrál Kávéház egykori cukrásza a desszertfelelős, aki újhullámos tortákkal, nagyon krémes krémessel vagy belga csokitortával várja a vendégeket. Minden diétás örülhet a választéknak, mert a napi kínálatban mindig megtalálható

cukor-, glutén- és laktózmentes

édesség is, amelyeket datolyával édesítenek.

Dinasztia CukrászdaForrás: Dinasztia Cukrászda Facebook

A klasszikus hangulatot és ízeket Siófokon a Dinasztia Cukrászda képviseli. A családi vállalkozás három generáció óta foglalkozik cukrászattal, üzletük a város egyik legszebb parkjában a Millenium-parkban kapott helyet.

Bár a Balaton-parti büfék palacsintái, a jégkása vagy a vattacukor valószínűleg soha nem mennek ki a divatból, ám aki édességre vágyik, annak érdemes kipróbálni ezeket a hagyományostól eltérő cukrászdákat is.

Siófok 2018-ban egész évben ünnepel, hiszen éppen 50 éve nyilvánították várossá.

A húsvéti hétvége például hatalmas fesztivál hangulatban telik majd; ekkor tartják meg a Húsvéti Nyuladalom rendezvényt. Szombat este fellép a Republic, vasárnap előbb Gryllus Vilmos, majd utána közvetlenül egy hatalmas négyórás partyt rendez Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus, az estét pedig a 30Y koncertje zárja.

A Húsvéti Nyuladalmat március 30. és április 2. között tartják Siófok Fő terén.