Sajnos a rohanós hétköznapok miatt csak ritkán van lehetőségünk kényelmesen megreggelizni, ezért legalább hétvégente adjuk meg a módját. Bobby Flay, a világhírű séf olyan fogásokkal indítja a napot, amin nem győzünk csodálkozni: a visszafogott salátától kezdve az édes palacsintáig rendkívül színes a választék. Ezen a reggelen próbáljuk ki a perzsa omlett receptjét, és hozzuk össze a családot az étkezőasztalnál.

Forrás: Food Network

Perzsa zöldfűszeres omlett

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sózatlan vaj
  • 1 db nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 db zöldhagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 60 g bébispenót, apróra tépve
  • ¼ bögre* friss koriander, apróra vágva
  • ¼ friss petrezselyem, apróra vágva
  • ¼ bögre friss metélőhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • ¼ bögre fenyőmag, enyhén megpirítva, apróra vágva
  • frissen őrölt fekete bors
  • 9 db nagy tojás
  • 0,75 dl bögre tej
  • 0,75 dl 2% zsírtartalmű görög joghurt
  • olajspray

*1 bögre =2,5 dl

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra, majd fújjon be olajspray-vel egy 22 centiméter átmérőjű, tűzálló sütőedényt.

Egy serpenyőben melegítse fel az olajat és a vajat, majd főzze a hagymát 30 percig, vagy míg megpuhul és karamellizálódik. Adja hozzá a zöldhagymát, illetve a fokhagymát, és főzze 2 percig. Keverje bele a bébispenótot, majd néhány perc múlva a koriandert, a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot és a fenyőmagokat; sózza, borsozza. Vegye le a tűzről, öntse át az előkészített sütőedénybe, és süsse 5 percig.

Egy turmixgépben keverje össze a tejet és a tojást. Ha letelt az 5 perc, vegye ki a sütőből az omlettet, öntse rá a tejes keveréket, majd tegye vissza, és süsse még 20 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Tálalja joghurttal.

A Reggeli Bobbynál című műsorból áprilisban minden hétvégén dupla epizódot láthatunk 10:50-től a Food Network csatornán.