Sörben-vodkában fürösztött hagymakarikák

hagymakarika
Vágólapra másolva!
Mit kapunk, ha összepárosítjuk a vodkát, a sört és a hagymát? A válasz egyszerű. Istenien finom, ropogós hagymakarikákat. A vodkás tészta és a sörös kása után egyébként is csak a mámoros falatokra tudunk gondolni, ám ez a recept azért is különleges, mert villámgyorsan, húsz perc alatt elkészül.
Vágólapra másolva!
Forrás: Serious Eats

Sörös-vodkás hagymakarikák

Hozzávalók:

  • 2,4 dl sör
  • 1/2 dl vodka
  • 2 evőkanál, plusz 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csésze liszt
  • 3 hagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Öntse a sört, a vodkát, az 1 teáskanál pirospaprikát és a lisztet egy edénybe; keverje össze, majd tegye félre.

Hámozza meg, utána szeletelje fel a hagymát. Szedje szét a karikákat, tegye egy tálba, és szórja meg az egészet a 2 evőkanál pirospaprikával.

Forgassa át, hogy a paprika bevonja a felületét, azután öntse a lisztes-vodkás keverékbe. Ha a tészta túl sűrű, adjon hozzá egy kis vizet. Jól keverje össze, végül süsse ki a karikákat olajban.