Ezen a hétvégén a kolbásznak áll a világ

kolbász
Vágólapra másolva!
Míg a vendéglátóhelyek két végén pirítják a kolbászt, addig a vendégek a két végén harapják: április utolsó hétvégéjén ugyanis a szaftos falatoké, a kézműves mustároké, a habzsolásé és a tunkolásé a főszerep.
Vágólapra másolva!

Kolbásszal a kezünkben, zsíros szájjal búcsúztatjuk az áprilist, ugyanis a hónap utolsó hétvégéjén a kolbász kerül a figyelem középpontjába. A látogatók kedvükre kóstolhatják a szaftosabbnál szaftosabb finomságokat, tunkolhatják őket kézműves mustárba.

Forrás: Séf Asztala Facebook

A nagy habzsolás közepette pedig az is kiderül, milyen sokféle a magyar kolbászkultúra: van, aki késsel-villával, van, aki mártogatva, és van, aki kenyérrel szereti.

A résztvevő helyszínek között van a Séf utcája, ahol a nem klasszikus lecsókolbászhoz egy almafröccsel lepik meg a vendégeket, míg

a Cupákosban ajándék First Craft Beer kézműves sörrel kedveskednek a látogatóknak. Ica Mama Húsboltja 10% kedvezményt ad minden termékre, a Kishusomban

Hübris kézműves sörökkel

öblíthetjük le a kolbászokat, a TöLTőben a grillkolbászos szendvicsek mellé egy üveg Magyar Vándor sör vagy egy thai bazsalikomos házi limonádé jár, a Séf Asztalában pedig ajándék üdítőitallal vagy kézműves sörrel várják a vendégeket 50%-os áron.

A nagy budapesti kolbászolást április 27. és 29. között rendezik meg a fent megjelölt vendéglátóhelyeken.