Megtanultunk cipősarokkal sört bontani

söe
Vágólapra másolva!
Ráleltünk a pizzériára, ahol csak Julia Robertsnek nem kell sorszámot húznia, ezért sajnos még a küszöbig sem jutottunk el. Bánatunkban vodkába áztatott hagymakarikákat majszoltunk, amelyet BalatonBorral öblítettünk le. Megtudtuk, hogy a japánok készítik a legprecízebben a sört, és hogy melyik tejfölt vegyük meg a boltban, miután a Nébih újabb ellenőrzéseket tartott. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Huszonnyolc új BalatonBort kóstolhatunk meg idén

Nem győzzük habzsolni a BalatonBorokat! A napokban hozták nyilvánosságra azokat a pincészeteket, amelyek a 2017-es évjáratból BalatonBort készíthettek: összesen 28 borászatot választottak ki.

A pizzéria, ahol csak Julia Robertsnek nem kell sorszámot húznia

A L'Antica Pizzeria da Michele egy rendkívül népszerű pizzéria Nápolyban, Olaszországban. Ha máshol nem is, az Ízek, imák, szerelmek című filmben már találkozhattunk a vendéglátóhellyel, hiszen itt evett jóízűen pizzát Julia Roberts.

L'Antica Pizzeria Da Michele Forrás: L'Antica Pizzeria Da Michele Facebook

Bejutni viszont csak a kiváltságosoknak vagy a türelmeseknek van lehetősége, hiszen legtöbbször annyi ember áll a bejárat százméteres körzetében, hogy még a forgalmat is feltartják. Ezért, ha a gyomrunk hangosan tiltakozik az éhség ellen, akkor inkább a szomszédos éttermek egyikében ebédeljünk.

Mi a szakács legjobb szövetségese a konyhában?

Többször használjuk a kést, mint bármely konyhai eszközt, hiszen minden egyes nap szükségünk van rá. Ám a legtöbbünk esetében még a sok gyakorlás sem tette lehetővé, hogy ötösre vizsgázzon késtartásból.

Alkohol- és húsmentes napok várnak ránk 2018-ban?

A jóslat szerint idén számos húsmentes nap, alkoholmentes italok és növényi alapú ételek várnak ránk; húshelyettesítő, erjesztett szójabab és pitypang kerülhet a tányérunkra.

Forrás: Shutterstock

Emellett tovább hódítanak a „szuperételek" is, mint az avokádó, a kelkáposzta vagy az ősi gabonák. De vajon valóban képes egyetlen zöldség vagy gyümölcs elpusztítani a káros sejteket vagy méreganyagokat?

Ezzel a desszerttel lesz teljes a hosszú hétvége

A whiskyvel megbolondított recept olyan ínycsiklandó, hogy nem fogunk megelégedni egy adaggal: két kézzel fogjuk habzsolni a különleges desszertet. Recepttel.

Színház a palackban

Képzeljünk el egy olyan estét, ahol a kóstoló közben borászhölgyek mesélnek nekünk munkájuk legizgalmasabb, legnehezebb vagy éppen legviccesebb pillanatairól, míg a háttérben klasszikus gitárzene szól.

Sommelier Színház Forrás: ÓDOR DOROTTYA

A sztorizgatások között pedig Kaszás Gergő színészt hallgathatjuk, ahogy Hamvas Béla gondolatait idézi, de úgy, hogy neki azonnal és feltétel nélkül elhisszük: szerelmet és bort bárhol, bármikor, bárhogyan. Ez a Sommelier Színház a Palack Borbárban.

Itt ehet jókat idén nyáron

Áprilisban újra elindult az országjáró Street Food Konvoj, hogy hetedhét határon túl vigye a minőségi utcai gyorsételek hírét. Lássuk, mely városokban ehetünk egy jót idén nyáron.

Sörben-vodkában fürösztött hagymakarikák

Mit kapunk, ha összepárosítjuk a vodkát, a sört és a hagymát? A válasz egyszerű. Istenien finom, ropogós hagymakarikákat. Recepttel.

Kávérajongó? Várja a Kávéházak Éjszakája!

Noha rutinná vált reggeli fogyasztása, ideje szakítunk a hagyományokkal, és este is meginni egy jó nagy adag feketét: koncertek, nevetés és debütáló születésnapi torta várja a vendégeket a Kávéházak Éjszakáján.

Kíváncsi, hogyan lehet sört bontani sörbontó nélkül? Akkor lapozzon tovább!