Gombócba zárt vadság

Vágólapra másolva!
Zalakaroson kiválasztották a város kedvenc vadból készült fogását, valamint idén először Magyarország wild foodját is: omlós nyúlcombot, gombócba zárt őzet, mustáros őztokányt és hasonló finomságokat kóstolt a zsűri a vad receptversenyen.
Vágólapra másolva!

Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programban, a vadgasztronómia jegyében receptversenyt hirdettek.

Magyarország első wild foodja a gŐZgombóc lett Forrás: Meszaros Renato

A felhívásra több mint száz recept érkezett. Klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadételrecepteket vártak, de fontos szempont volt az is, hogy akár egy étterem étlapján is szerepelhessen a fogás. A Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT) közösen az

ország első wild foodját

is kiválasztották, amelynek a strandi pavilonoktól kezdve a fesztiválokon át egészen a fine diningig képviselnie kell majd a „Go Wild-küldetést".

A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án kóstolhatta meg a zsűri; ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét, az ország első wild foodját pedig a SVÉT zsűrizte.

A dobogó legfelső fokára Varga Péter állhatott fel, így Zalakaros kedvenc vadétele a zalai vaddisznópofa lett.

Az ország első wild foodjának a gŐZgombócot választották, amelyet Nagy Róbert készített el.

Második helyezést ért el Nagy László, valamint a mustáros őztokány pirított leveszöldséggel és gánica tallérral.

Zalakaros kedvenc vadétele: zalai vaddisznópofa Forrás: Mészáros Renátó

Klasszik kategórián belül harmadik helyezett lett Ludányi Emőke, aki omlós nyúlcombot készített barna mártással hajdinatészta-ágyon.