Ez Harry herceg és Meghan Markle esküvői menüje

Harry Meghan
Vágólapra másolva!
Ma tartják Meghan Markle és Harry herceg esküvői ceremóniáját, amely körülbelül egy órán át tart. A friss házasok ezt követően nyitott hintón vonulnak végig az utcákon, hogy üdvözöljék a tömeget. Már mindenki nagyon kíváncsi a nagy napra, a jövőbeli hercegnő ruhájára, illetve természetesen az esküvői fogásokra és tortára. Noha a menüt még mindig nem hozták nyilvánosságra, annyit azért tudunk, hogy a klasszikus, hagyományos és szezonális szavakkal lehet leginkább jellemezni, és hogy a pár állította össze. A nagy találgatások közepette Carolyn Robb személyi szakács elmondta, hogy ő milyen ételeket javasolt volna az ifjú házasoknak.
Vágólapra másolva!

Mark Flanagan királyi séf, és a 30 fős szupercsapat már a hét elején elkezdte a készülődést, ám ami a menüt illeti, még mindig nagy a titkolózás. Annyi biztos, hogy a pár mindent megkóstolt, mindent ellenőrzött, és külön kérésük volt, hogy helyi termelők áruiból készüljenek a fenséges fogások.

Meghan Markle Forrás: Meghans Mirror

A vendégvárás alatt szendvicseket és falatkákat szolgálnak fel, a ceremónia utáni ebéd pedig állófogadás lesz. Ekkor vágják fel a Claire Ptak cukrász által, kizárólag bio alapanyagokból készített, bodzás és citromos ízű tortát is, amelyet vajkrém borít, a díszítéshez pedig

élő virágokat használtak.

A vacsora alatt már kényelmesen helyet foglalhatnak a vendégek, noha azon már csak a legközelebbi családtagok és barátok vesznek részt.

Carolyn Robb, Károly herceg és Diana hercegnő, valamint Vilmos és Harry herceg személyi szakácsa elmondta, hogy ő milyen ételeket javasolna Meghan és Harry esküvői menüjébe.

Az előétel heirloom paradicsomos lepény lenne kézműves kecskesajttal és vékonyra vágott, ropogós, parmezános polentával, valamint apró fejessaláta ropogós prosciutto sonkával, avokádóval és rukkolás-pesztós öntettel. Főétel gyanánt ő csilis-lime-os lében pácolt lazacot javasolt vörös rizzsel, mellé kukoricás galette, vagyis francia pite, zöldségekkel. Végül pedig barna cukros-pekándiós pavlovát fogyasztott volna a násznép málnával, őszibarackkal és vaníliás krémmel.

Fiona Cairns Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvői tortája mellett Forrás: The Spruce

Talán még emlékszünk, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné nagy napját is milyen izgalommal várták az emberek. A pár esküvői desszertje egy emeletes, gyümölcsös, Fiona Cairns által tervezett torta volt, amelyet

tejszínnel és a hercegnő által választott fehér virágokkal díszített fel a cukrász.

Katalin és Vilmos esküvői menüjén pedig a következő fogások szerepeltek: az előétel dél-uisti pácolt lazac, rák a Lyme-öbölből, a Hebridákról származó vad norvég homár és friss saláta volt, amelyet Meursault francia borral öblítettek le a vendégek. A főétel bárány tavaszi zöldségekkel, angol spárgával, Jersey Royal burgonyával és Windsor-szósszal, a desszert pedig berkshire-i fagylalt, sherry trifel – angol krémdesszert – és csokoládéparfé volt.

Diana hercegnő és Károly herceg esküvői tortája Forrás: Pinterest

Károly herceg és Diana hercegnő mesés esküvőjén a menü hal, töltött csirke, saláta, bárányhús és epres krém volt. A nagy napra összesen

27 torta készült,

ám a hivatalos esküvői desszert egy másfél méter magas, gyümölcsös ízű, fehér cukormázzal bevont torta volt. A rengeteg édes finomság és az esküvői menü mellé négyféle bort szolgáltak fel: Brauneberger Juffer Spätlese 1976-os és Château Latour 1959-es tételét, valamint egy 1969-es Krug és egy 1955-ös Taylor bort.