Jó kávét akar inni? Ide térjen be!

My Little Melbourne Coffee
Vágólapra másolva!
A Lonely Planet amerikai stábja bejárta a kontinenseket, és összegyűjtötte azokat a helyeket, ahová minden kávéimádónak érdemes betérnie, mert olyan ízélményben lesz része, mint sehol máshol. Ezért akkora megtiszteltetés, hogy a szakemberek három magyar kávézót is beválogattak a világ legjobbjai közé. Lássuk, melyek ezek.
Vágólapra másolva!

Tudta, hogy az emberek naponta körülbelül kétmilliárd csésze kávét isznak világszerte? És ez a szám nincs kőbe vésve, hiszen az ital népszerűsége egyre jobban növekszik. A kávézás ugyanis nemcsak azt jelenti, hogy legurítjuk a reggeli eszpresszót a torkunkon, és már rohanunk is tovább, hanem egy olyan rituálét, egy szertartást is, amikor békésen hátradőlünk, és lassan, minden ízt kiélvezve elkortyoljuk a latténk.

A Lonely Planet Global Coffee Tour kalauza Forrás: Lonely Planet Shop

Továbbá vannak, akik még utazni is képesek azért, hogy megkóstolják a világhírű olasz, török vagy kubai kávét. Így tett a Lonely Planet is: a kávézás megszállott szakemberei bejárták a világot, és összeállítottak egy könyvet, a Global Coffee Tourt, amelyből megtudhatjuk, hol érdemes kávézni, illetve milyen látványosságokat – múzeumokat, galériákat, túrákat, boltokat – lehet megnézni a közelben.

A kalauz több mint 150 csodálatos kávéélményt kínál 37 országban. Segítségével nyomon követhetjük a legjobb eszpresszóbárokat, a legizgalmasabb kávéültetvény-túrákat és a leghíresebb kávézókat.

Emellett bepillantást nyerhetünk a helyi kultúrába, történelembe, illetve a kávé mögött megbúvó szenvedélybe is.

Forrás: Nagy Laura

Sőt, felfedezhetjük az egyes országok öt legjobb kávéját, megtanulhatjuk, hogyan mondjuk a kávét a különböző nyelveken, és a csodálatos fotóknak köszönhetően az utazás már akkor elkezdődik, amikor kinyitjuk a könyvet.

Mivel csak a világ legjobbjai kerülhettek bele a válogatásba, óriási megtiszteltetés, hogy 3 magyar kávézót is felfedezhetünk benne.

A Global Coffee Tour szerint a Kontakt, a Madal Cafe és a My Little Melbourne Magyarország legkiemelkedőbb helyei.