A desszert, amiért sokan akár a diétát is feladják

brownie
Vágólapra másolva!
Noha kijelenthetjük, hogy immár beköszöntött a bikiniszezon, néha azért megengedhetünk magunknak egy kis bűnözést. Főleg, ha egy olyan egyszerű, klasszikus, mégis közkedvelt finomságról van szó, mint a brownie. A következő recept azonban tartogat némi meglepetést.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hale Groves

Karamelles brownie

Hozzávalók a tésztához:

  • 175 g sózatlan vaj
  • 200 g cukor
  • 110 g barna cukor
  • 3 tojás
  • ¾ teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
  • 190 g liszt
  • 30 g kakaó
  • 1 teáskanál só
  • 85 g csokoládécsipsz
  • 985 g tejkaramell

Hozzávalók a karamellhez:

  • 490 g tejkaramell
  • 60 ml tejszín
  • tengeri só

A tészta elkészítése:
Olvassza meg a vajat egy tálban, majd keverje hozzá a cukrot és a barna cukrot. Adja hozzá a tojást és a vaníliát, azután szitálja hozzá a kakaót, a lisztet és a sót. Miután összedolgozta a tésztát, forgassa bele a csokoládécsipszet is.

Öntse a keverék felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, helyezze egymás mellé a tejkaramelleket, öntse rá a tészta másik felét is, végül süsse 180 fokon 35 percig.

A karamell elkészítése:
Öntse a tejkaramellhez a tejszínt, tegye egy percre a mikróba, azután keverje jól össze. Öntse a karamellt a sütemény tetejére, szórja meg nagy szemű tengeri sóval, és tálalja frissen.