Gyors, tartalmas és egyben finom vacsorát szeretne készíteni a családnak? Netán vendégeket vár, és valami egyszerű, mégis nagyszerű fogással szeretné meglepni őket? Bármelyik esetről legyen is szó, a legtöbbünknek még nincs olyan jól bevált receptje, amelyet bármikor elővehet vészhelyzetben. Mi most azonban mutatunk önnek egyet.
A villámgyorsan elkészíthető receptek az elfoglalt anyukák és az örökké dolgozó férfiak álmai. A túlzsúfolt és örökké rohanó hétköznapokban nem jut mindig elég időnk arra, hogy több órát eltöltsünk a konyhában, noha a család már késsel és villával a kezében ül az asztalnál, és korgó gyomorral várja a vacsorát.

Ezért igyekszünk minél több olyan étellel kiegészíteni a receptgyűjteményünket, amelyek egyszerre készíthetőek el gyorsan, egyszerűen és még finomak is. A Gyorsvacsora termékek pedig pontosan ilyenek: egy szempillantás alatt főzhetünk vagy süthetünk belőlük vacsorát és ebédet, ráadásul többféle elkészítési móddal.
Kovács Lázár séf hétköznapi gyors vacsorának paradicsomos húsgombócot ajánl tésztával.

Paradicsomos húsgombóc tésztával
Hozzávalók 4-6 főre:
- 2 csomag Kométa sertéshúsgolyó
- 500 g spagettitészta
- friss bazsalikomlevelek
Hozzávalók a szószhoz:
- 2 fej közepes méretű vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 doboz paradicsomkonzerv (2x400g)
- 1 evőkanál barna cukor
- só
- bors
Elkészítés:
Melegítse fel a sütőt 200 Celsius-fokra. Rendezze el egy tepsin a Kométa-sertéshúsgolyókat, majd süsse aranybarnára olaj hozzáadása nélkül, 15 perc alatt, alsó-felső sütőprogramon. Míg sül a húsgolyó, főzze ki a spagettit sós, olívaolajas vízben.
A szósz elkészítéséhez vágja apróra a vöröshagymát és fokhagymát, azután párolja meg olívaolajon. Adja hozzá a paradicsomkonzervet, a barna cukrot, sózza, borsozza, tegye rá a fedőt, és főzze közepes lángon 20 percig.
Szedje tányérokra a leszűrt tésztát, egy kanál segítségével helyezze rá a szaftos húsgolyókat, locsolja meg a paradicsomszósszal, végül díszítse friss bazsalikomlevelekkel.
Támogatott tartalom.