Szeretne emlékezni álmaira?

avokádó
Vágólapra másolva!
Ön emlékszik az álmaira, amikor reggel felébred? Vannak olyan alkalmak, amikor egyáltalán nem tudja felidézni, míg máskor tiszták és kivehetőek a képek? Egy tanulmány szerint az olyan ételek, mint a banán, a tonhal vagy az édesburgonya segítenek emlékezni álmainkra.
Vágólapra másolva!

A tanulmányt az ausztrál Adelaide-i Egyetem szakértői írták és vezették. Az eredmények azt mutatják, hogy a B6-vitaminban gazdag ételek fogyasztása segíthet visszaemlékezni az álmainkra. Ilyen ételek például az avokádó, a sajt, a tojás, a sárgarépa, a csicseriborsó, a zöldborsó, a spenót, a csirkemáj, a tonhal és az édesburgonya.

A B6-vitamin segíthet, hogy az emberek tisztábban emlékezzenek vissza álmaikra Forrás: Shutterstock

A kísérlet során 100 résztvevő öt egymást követő éjszakán B6-vitamin étrendkiegészítőt kapott lefekvés előtt. Az egyik önkéntes így nyilatkozott a kísérletről:

Egy másik résztvevő pedig azt jegyezte meg, hogy a B6-vitaminnak köszönhetően az álmai sokkal élethűebbek, valóságosabbak.

Dr. Denholm Aspy, a tanulmány vezetője elmagyarázta, hogy az ember összesen körülbelül 6 évet tölt álmodással egész életében.

A kísérlet alapján szerinte a B6-vitamin segíthet, hogy az emberek

tisztábban emlékezzenek vissza álmaikra.

Sőt, akár még ellenőrzésük alatt is tarthassák azokat tudatos álmok formájában. Ez azt jelenti, hogy az ember tudatában van annak, hogy épp álmodik, mégsem ébred fel. Ennek előnye lehet a rémálmok leküzdése, a fóbiák kezelése, a kreatív problémamegoldás, illetve a rehabilitáció.