Milyen az olasz street food?

2018.06.14. 10:27

Ha a szívünkre tesszük a kezünket – pontosabban a hasunkra –, be kell valljuk, hogy a street food ételeket mindannyian nagyon szeretjük: pizza, hamburger, hot dog – a triumvirátus, amelyet nem lehet megunni. Ám ezen a fesztiválon a világ legnépszerűbb finomságai mellett előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek, valamint a kézműves borok és sörök is.

Bistrowagen a Streetfood FesztenForrás: Streetfood Feszt Székesfehérvár

A Streetfood Feszt legnagyobb látványossága a BBQ-s kitelepülés lesz. A szervezők egy amerikai BBQ-autóval lepik meg a vendégeket, ahol minden lesz, ami a

klasszikus BBQ-hoz köthető.

Ám a helyszínen találunk még Texas Meat Wagont, Bistrowagent és Belga Sörmestert is.

A Streetfood Feszt nagyjából az egész Fő utcát magába fogja ölelni. Az Országalmától egészen a Zichy ligetig két oldalt lesznek kint a food truckok, illetve a street foodosok. Eközben mindenféle zenés és szórakoztató kísérőprogramok is lesznek: többek között street art és slam poetry előadásokra is lehet számítani.

– mondta Mits Gergely és Vörös Tamás, a rendezvény szervezői.

Egy klasszikus street food fesztivált szerettünk volna Székesfehérváron megvalósítani, amelynél fő szempont volt az ételek és a programok változatossága. A hamburgertől, a pizzától és az általánosabb street foodoktól kezdve kicsit az olaszos vonalba is bele lehet majd kóstolni, de lesznek kávékülönlegességek és kézműves borok is

Streetfood Fesztet június 22. és 24. között tartják Székesfehérváron. További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: