Megéri elővennie a legnagyobb söröskorsóját

sör
Vágólapra másolva!
Van jobb egy forró nyári napon, mint egy korsó jó hideg sör? Igen! Például két korsó, mondjuk a kedvencünkből, vagy a legfinomabb hazai újdonságból. Hiszen annak ellenére, hogy számos termék van már a piacon, ezúttal újra bővülni fog a kínálat, mégpedig az ország legjobb otthoni sörfőzőjének sörével.
Vágólapra másolva!

Az Első Soproni Sörverseny célja, hogy megtalálja az ország legjobb otthoni sörfőzőjét és legkifinomultabb sörszakértőit. A versenyre olyan magánszemélyek nevezhetnek saját készítésű, legfeljebb 5,5 alkoholszázalékú porter sörökkel, akiknek az éves termelése nem haladja meg a házi sörfőzés adómentes mennyiségét.

A porter a felsőerjesztésű sörök (ale) családjába tartozó zamatos sör.

A tét komoly, hiszen a legfinomabb portert 2019-től a Soproni Óvatos Duhaj termékcsaládba is felveszik, a győztes neve pedig örökre bekerül a magyar sörfőzés történetébe.

Forrás: Shutterstock

A döntő résztvevőit a szakértő zsűri választja ki: Wossala Rozina, műsorvezető és étteremtulajdonos, José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Bajkai Tibor, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, valamint Lehmajer Viktor, a HEINEKEN Hungária sörfőzőmestere.

A felhívás azoknak is szól, akik

a verseny során zsűritagként

kamatoztatnák szakértelmüket. Tehát ez a sörkóstolók megmérettetése is. A részletes versenykiírásról, a jelentkezés menetéről és határidejéről a következő linken tájékozódhat.