Étkezzen szezonálisan júliusban is!

szőlő
Vágólapra másolva!
Máris eltelt egy hónap a nyárból, immár beköszöntött a július. Bár nem szívesen hajszoljuk a nyár végét, mégis tűkön ülve vártuk már, hogy beérjen a szilva, a szeder, a hazai dinnyéről meg ne is beszéljünk. Néhány zöldség és gyümölcs még várat magára, viszont ha ezeket találjuk a piacon, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges, nem üvegházas vagy import terméket vásárolunk.
Vágólapra másolva!

Azért érdemes a szezonális alapanyagokat keresni, mert ezek érését maga a természet, és nem a különböző vegyszerek biztosították. A boltok polcai helyett érdemes inkább őstermelőkhöz fordulni, ha teljesen biztosak akarunk lenni abban, hogy

idényjellegű alapanyagok kerülnek a fazékba.

Sőt, ha van rá lehetőség, érdemes lenne jövőre legalább néhány paradicsom- vagy paprikapalántát, illetve a legalapvetőbb zöldségeket elültetni a kertbe.

Forrás: Shutterstock

Ezek a július hónap termései, illetve azok a gyümölcsök és zöldségek, amelyek az előző szezonból tárolhatóak:

alma, bab, brokkoli, burgonya, cékla, cseresznye, cukkini, dió, egres, eper, fejes káposzta, fejes saláta, földimogyoró, füge, görögdinnye, hagyma, jégcsapretek, kapor, karalábé, karfiol, kelkáposzta, körte, kukorica, málna, mandula, meggy, őszibarack, paprika, paradicsom, petrezselyem, póréhagyma, ribiszke, ringló, sárgabarack, sárgadinnye, sárgarépa, sóska, spenót, szeder, szilva, szőlő, tök, uborka, újhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó.