Egy veszélyes vízesés alatt vacsoráztunk

Madárcsicsergésben vacsorázhatnak a természet érintetlen, lágy ölén
Vágólapra másolva!
Hihetetlen, mégis igaz! Mi is megdöbbentünk, amikor megláttuk, de valóban lehetséges, hogy vodka folyjon a dinnyéből. Ám ez még mind semmi ahhoz képest, hogy megtanultunk kés nélkül dinnyét szeletelni. Sőt, arra is rájöttünk, hogy hús nélkül is lehet jó a grillparti, ami szintén egy óriási felfedezés volt. Bár nem nagyobb, mint a tökéletes pizza titka. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Vodka folyik a dinnyéből

Egy finom koktél nemcsak a kerti partik alkalmával esik jól, hanem a kisebb baráti összejöveteleken is. Már csak azt kell eldönteni, ezúttal milyen finomsággal töltsük meg a poharainkat. Készíthetnénk például dinnyéből italcsapot, így vodka folyhatna belőle.

Gond van az emésztésével?

A fermentálás – erjesztés – egy baktériumok vagy gombák segítségével zajló folyamat, amelyek a szervezet számára értékes anyagokat állítanak elő. A puffadást okozó, nehezen emészthető rostok felbomlanak, ám a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak.

Forrás: Shutterstock

Fermentált alapanyagok fogyasztásával olyan hasznos baktériumokat juttatunk a szervezetünkbe, amelyek segítik az emésztést, és még a gyomorsavra is jótékony hatással vannak. Emellett természetes probiotikumként működnek, tehát hozzájárulnak az egészségünkhöz, megvédik a bélflóráinkat, és még a kórokozóktól is megóvnak.

Valóra vált az édesszájúak álma

Milyen jó lenne egy olyan párhuzamos univerzumban élni, ahol anélkül is lehet desszertet készíteni, hogy bekapcsolnánk a sütőt. Várjunk csak! Hiszen ez lehetséges: készíthetünk desszertet sütés nélkül!

Csodagyümölcs terem a kertben

A Toyo Egyetem kutatói kiderítették, hogy a szeder több polifenolt tartalmaz, mint a málna. A polifenolok mikrotápanyagok, amelyek megakadályozzák a szívbetegségek kialakulását. Ez a második legnagyobb halálozási ok Japánban.

Forrás: Shutterstock

Emellett antioxidánsokban is rendkívül gazdag, így csökkenti az érelmeszesedés, valamint egyéb szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az orvosok szerint a rossz koleszterin az érelmeszesedés oka.

Kés nélkül szeletelni a dinnyét?

Szívesen enne néhány dinnyeszeletet a strandon, de nem akar kést tenni a cuccai közé? Netán a hűtőtáskában még épp elfért volna, csak kiment a fejéből? Ezzel az eszközzel még könnyebben szeletelheti fel.

Kíváncsi, kik ettek először cukorkát?

A cukorkák eredete az ókori egyiptomiakra vezethető vissza. Ők voltak azok, akik már időszámításunk előtt 1500 évvel is mézzel kombinálták a gyümölcsöket és a dióféléket. Ám az ókori görögök, rómaiak és kínaiak is készítettek különféle édességeket méz felhasználásával.

Forrás: Shutterstock

Mivel a cukor ára egészen a múlt századig rendkívül magas volt, az édesség addig luxusterméknek számított: csak a leggazdagabbak kiváltsága volt. Ők kényeztethették magukat az 1600-as években már elérhető cukorrudacskákkal is.

Így finom igazán a görögdinnye

Ropog a dinnyehús a fogunk alatt, a könyökünkről csöpög a lé a padlóra. Mi szívesen fogyasztjuk magában, noha mások inkább kenyérrel szeretik, ám érdemes kipróbálni ezt az új módszert is. Főleg egy kerti partin.

Étkezzen szezonálisan júliusban is!

Azért érdemes a szezonális alapanyagokat keresni, mert ezek érését maga a természet, és nem a különböző vegyszerek biztosították. Ha ezeket találjuk a piacon, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges, nem üvegházas vagy import terméket vásárolunk.

Gyurmázás a konyhában

Imádjuk a jó magyar ételeket, hiszen gulyásleves folyik az ereinkben, ám néha azért nem baj, ha egy kicsit elcsábulunk, és kipróbáljuk más népek fogásait is. Például a gnudit.

Kíváncsi rá, hogyan kell tökéletes pizzát sütni? Lapozzon tovább!