Alig egy órája ebédelt, és máris úgy érzi, mintha üres lenne a gyomra? Olyan jó lenne enni valamit, viszont az automatában és a büfében található egészségtelen rágcsálnivalók nem szimpatikusak? Készítsen otthon egészséges banáncsipszet, amelyet bármikor nyugodtan elővehet két étkezés között. Még az asztal fiókjában is könnyedén elrejtheti.
A házi banáncsipsz Dél-Indiában egy igen kedvelt snack. Ők hagyományosan sóval, cukorral vagy különböző fűszerekkel készítik, és kókuszolajban sütik ki.
Tegye ön is ugyanezt! Próbálja ki a következő receptet!

Banáncsipsz házilag
Hozzávalók:
- 4 banán
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 evőkanál csilipor
- 2 csésze kókuszolaj a sütéshez
- 3 csésze víz
Elkészítés:
Adja a vízhez a sót és a kurkumát, keverje jól össze, azután tegye bele a banánszeleteket. Hagyja benne körülbelül 5 percig.
Szedje ki, és hagyja megszáradni. Egy serpenyőben melegítse fel az olajat, azután adja hozzá a banánszeleteket. Süsse, amíg aranybarnák lesznek.
Szedje ki, itassa fel róla az olajat egy papírtörlő segítségével, azután szórja meg sóval és csilivel. Légmentesen záródó edényben egy hétig eláll.