Tunkolásra fel!

halászlé
Vágólapra másolva!
Több száz kondérban rotyog majd a halászlé az ország egyik legnépszerűbb és legrangosabb halfőző fesztiválján. Nem győzzük majd tunkolni a kenyeret, letörölni a könyökünkön csöpögő levet, közben pedig magunkba szívni a hal jellegzetes illatát. Együnk bátran annyit, amennyi belénk fér, hiszen a halhús közismert egészségmegőrző hatásáról. Sajnos azonban Magyarországon a halfogyasztás rendkívül alacsony.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint Magyarország világviszonylatban és európai szinten is

az utolsó helyek egyikét foglalja el, ami a halfogyasztást illeti.

Az Európai Unió átlaga évente 24,9 kilogramm fejenként, mi, magyarok pedig mindössze 5,3 kilogrammot fogyasztunk. Ezért indította el 2014-ben a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) a Kapj rá! halfogyasztást népszerűsítő kampányt, amely a Bajai Halfőző Fesztiválról sem hiányozhat.

Forrás: Bajai Halfőző Fesztivál Facebook

A bajaiak minden évben többnapos fesztivállal ünneplik a halat és a halételeket. A bajai halászlé 2015-ben

Hungarikum rangot is kapott;

a halételek készítésének nagy tradíciója van a térségben.

A város főterén, a Szentháromság téren, az ország minden tájáról érkezett profi és hobbiszakácsok mérik majd össze tudásukat június 14-én, szombaton, amely azt jelenti, hogy több száz kondérban rotyog majd a kultikus halétel.

A „Kapj rá!" kampány faházában finom falatokkal, receptes kiadványokkal és gyermekfoglalkoztatóval várják a látogatókat.

Az érdeklődők megkóstolhatják többek között a füstölt halpástétomot és a füstölt halfilét busából, pisztrángból vagy harcsából. Sőt, a finom falatok mellett ötletes és könnyen elkészíthető recepteket tartalmazó kiadvánnyal is gazdagodhatnak.

A XXIII. Bajai Halfőző Fesztivált július 12. és 15. között rendezik meg, a „Kapj rá!" faháza pedig az Eötvös utcában várja a látogatókat július 13-án és 14-én. További információkért látogasson el az esemény weboldalára.