Mi, emberek néha szeretünk elrugaszkodni a valóságtól, és rövid idő alatt elképesztő eredményeket elérni. Ez nemcsak az életben és a munkahelyen van így, hanem a konyhában is. Annyi a különbség, hogy ott tényleg lehetséges. Mert bizony léteznek olyan receptek, amelyek elkészítése hihetetlenül egyszerű, mégis egy ínycsiklandó fogás kerül az asztalra.

Vörösboros spagetti
Hozzávalók a tésztához:
- 480 ml vörösbor (zweigelt vagy kékfrankos)
- 720 ml víz
- só
- 455 g spagetti
Hozzávalók a fenyőmagos szószhoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma, összetörve
- 35 g fenyőmag
- 1/2 teáskanál pirospaprika-pehely
- reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
A tészta elkészítése:
Öntse egy nagy tálba a vizet és a bort, ízesítse ízlés szerint sóval. Forralja fel a keveréket, azután főzze meg benne a tésztát.
Végül szűrje le, és tegye félre.
A fenyőmagos szósz elkészítése:
Olvassza meg a vajat egy serpenyőben, adja hozzá a fokhagymát, a fenyőmagot és a pirospaprika-pelyhet.
Főzze néhány percig, majd ha a vaj barnulni kezd, adja hozzá a tésztát.
Forgassa össze, azután öntse rá a reszelt sajtot, és már tálalhatja is.
Amennyiben szeretné, ha még zamatosabb, még koncentráltabb ízű lenne a tészta, érdemes előfőzni vízben, azután tovább főzni a tiszta borban.