Víz helyett borban főzik ki a tésztát

vörösboros tészta
Vágólapra másolva!
Mi, emberek néha szeretünk elrugaszkodni a valóságtól, és rövid idő alatt elképesztő eredményeket elérni. Ez nemcsak az életben és a munkahelyen van így, hanem a konyhában is. Annyi a különbség, hogy ott tényleg lehetséges. Mert bizony léteznek olyan receptek, amelyek elkészítése hihetetlenül egyszerű, mégis egy ínycsiklandó fogás kerül az asztalra. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Tasting Table

Vörösboros spagetti

Hozzávalók a tésztához:

  • 480 ml vörösbor (zweigelt vagy kékfrankos)
  • 720 ml víz
  • 455 g spagetti

Hozzávalók a fenyőmagos szószhoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 35 g fenyőmag
  • 1/2 teáskanál pirospaprika-pehely
  • reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

A tészta elkészítése:

Öntse egy nagy tálba a vizet és a bort, ízesítse ízlés szerint sóval. Forralja fel a keveréket, azután főzze meg benne a tésztát.

Végül szűrje le, és tegye félre.

A fenyőmagos szósz elkészítése:

Olvassza meg a vajat egy serpenyőben, adja hozzá a fokhagymát, a fenyőmagot és a pirospaprika-pelyhet.

Főzze néhány percig, majd ha a vaj barnulni kezd, adja hozzá a tésztát.

Forgassa össze, azután öntse rá a reszelt sajtot, és már tálalhatja is.

Amennyiben szeretné, ha még zamatosabb, még koncentráltabb ízű lenne a tészta, érdemes előfőzni vízben, azután tovább főzni a tiszta borban.