Almából fánk? Lehetséges? Valójában bármi lehetséges, ha elég kreatívak vagyunk megvalósítani. Ezt a könnyű finomságot nemcsak azért érdemes megjegyezni, mert a legjobb és legegyszerűbb vendégváró, hanem azért is, mert bármikor elkészíthetjük egy közös családi filmezéshez. A legjobb benne: egyszerű, különleges és rendkívül finom. Győződjön meg róla a saját ízlelőbimbóival, és készítse el már ma!

Forrás: Lily The Wandering Gypsy

Almafánk

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 50 g cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1/2 evőkanál szerecsendió
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 tojás
  • 50 ml író
  • 80 ml tej
  • alma, ízlés szerinti mennyiség

Elkészítés:

Keverje össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adja hozzá a tojást és az írót. Egy habverő segítségével dolgozza jól össze.

Fokozatosan öntse hozzá a tejet, amíg egy folyós állagú keveréket kap.

Szedje ki az alma csumáját, azután vágja kör alakú darabokra. Forgassa meg a tésztában, süsse ki olajban, végül mártsa cukorba.