A bizarr trendet az ausztráliai CSIRO tudományos kutatóintézet (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) és a Hort Innovation legújabb találmánya indította el. Törekvéseik fő célja, hogy az ausztrálok
több zöldséget fogyasszanak,
ezért elkészítették a 100%-os brokkoliport. A melbourne-i Common Folk kávézó ennek hatására már fel is vette az itallapra a brokkolis kávét.
Kutatásaink azt mutatják, hogy az ausztrál felnőttek kétharmada nem fogyaszt elegendő zöldséget. A brokkoli fehérjékben és rostokban gazdag, emellett bioaktív fitokémiai összetevőinek köszönhetően ideális arra, hogy port készítsenek belőle
– mondta John Lloyd, a Hort Innovation nevű cég vezetője.
A CSIRO hozzátette, hogy a brokkolipor rendkívül tápláló, ráadásul olyan egész brokkolikból készítik, amelyek
kárba mentek volna.
A zöldségeket megszárítják a napon, majd apró darabokra vágják, végül porrá őrlik.
A brokkoli latte nyilván nem lesz mindenki kedvence, még akkor sem, ha tele van tápanyagokkal – alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal –, szerencsére azonban a por rendkívül sokoldalú, és bármibe belekeverhető.