Ez a legfurcsább dolog, ami kávéba kerülhet

brokkolis kávé
Vágólapra másolva!
A kávénak több millió imádója van szerte a világon. Ám azok az igazi rajongók, akik bármikor képesek kipróbálni a különleges párosításokat is, mint a tojásfehérjés, vajas vagy kókuszolajos kávé, noha mások ezekre csak az orrukat húzzák. Valljuk be: a legtöbb őrület a bevállalósoknak kedvez. Ezt a brokkolis kávé megjelenése is bizonyítja.
Vágólapra másolva!

A bizarr trendet az ausztráliai CSIRO tudományos kutatóintézet (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) és a Hort Innovation legújabb találmánya indította el. Törekvéseik fő célja, hogy az ausztrálok

több zöldséget fogyasszanak,

ezért elkészítették a 100%-os brokkoliport. A melbourne-i Common Folk kávézó ennek hatására már fel is vette az itallapra a brokkolis kávét.

– mondta John Lloyd, a Hort Innovation nevű cég vezetője.

Forrás: New York Post

A CSIRO hozzátette, hogy a brokkolipor rendkívül tápláló, ráadásul olyan egész brokkolikból készítik, amelyek

kárba mentek volna.

A zöldségeket megszárítják a napon, majd apró darabokra vágják, végül porrá őrlik.

A brokkoli latte nyilván nem lesz mindenki kedvence, még akkor sem, ha tele van tápanyagokkal – alapvető vitaminokkal és ásványi anyagokkal –, szerencsére azonban a por rendkívül sokoldalú, és bármibe belekeverhető.

Szavazzon!

Ön megkóstolná a brokkolis kávét?