Buddha-körte fenn a fán

2018.08.02. 15:59

Míg mi megdöbbenve bámuljuk a Buddha alakú körtéket, addig Kínában már senki sem lepődik meg rajta, ha ilyennel találkozik a piacon. De vajon hogyan keletkeznek ezek a furcsa gyümölcsök? Buddha csodája vagy emberi mesterkedés áll a dolog hátterében?

Gao Xianzhangnak sikerült létrehoznia a valaha látott legszentebb gyümölcsöt, a Buddha alakú körtét. Persze ehhez nem alkalmazott varázslatot, még csak térdre sem kellett borulnia az ókori bölcs előtt,

a titok egy átlátszó, műanyag formában rejlik.

Ezt teszik rá a körtére, míg kicsi, majd ahogy egyre növekszik, úgy tölti ki a rendelkezésére álló formát. Ám mielőtt ez teljesen megtörténne, le kell róla venni a műanyagot, hogy így érjen tovább, így nyerje el végleges formáját.

Forrás: Phys

A farmer több éven át tökéletesítette ezt a technikát, hogy végre valóra váltsa álmát.

Az emberek őrültnek neveztek. Azt mondták, szeszélyes vagyok, hogy lehetetlen babaalakú körtét termelni, ezért ne pazaroljam se az időm, se a pénzem – mondta el Hao, amikor 2009-ben megjelentek a piacon a furcsa gyümölcsök.

Noha nincs szó csodáról, az emberek mégis úgy gondolják, hogy a Buddhák rendkívül aranyosak, és még szerencsét is hoznak.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: