Harcsás rétesre jól csúszik a halászlé

halászlé
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint Magyarországon rendkívül kevés halat esznek az emberek: világviszonylatban és európai szinten is az utolsó helyek egyikét foglaljuk el. Pedig halételekben aztán nincs hiány. Gondoljunk csak a halászlére, a harcsás rétesre, a lecsós harcsára, a harcsás lapcsánkára, a halburgerre vagy a sült halra. És a legjobb, hogy ezen a hétvégén az összeset megkóstolhatjuk.
Vágólapra másolva!

Ami a halfogyasztást illeti, az Európai Unió átlaga évente 24,9 kilogramm fejenként, mi pedig csupán 5,3 kilogrammot eszünk meg. Ezért indította el 2014-ben a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) a Kapj rá! halfogyasztást népszerűsítő kampányt, amellyel a VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokon is találkozhatunk.

Forrás: Shutterstock

Hatodik alkalommal ad otthont a szarvasi Kacsa-tó partja a halgasztronómiai fesztiválnak. Az évente mintegy 15 ezer látogatót vonzó rendezvényen színpadi fellépők és gyermekelőadások is szórakoztatják majd a közönséget.

A hangsúly természetesen a halételeken lesz, sőt, főzőversenyen is összemérhetik tudásukat a résztvevők.

A kétnapos fesztiválon a „Kapj rá!" halfogyasztást ösztönző kampány faházát is érdemes lesz felkeresni, hiszen

kóstoló falatokkal

– halpástétommal és füstölt afrikai harcsával – várják a látogatókat. A gyermekek halas témájú ügyességi játékokat próbálhatnak ki,

a felnőtteket pedig receptes kiadványokat kapnak, amelyekből változatos és egészséges halas menüt állíthatnak össze akár ünnepi alkalmakra is.

A VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napokat augusztus 3-án és 4-én rendezik meg a Kacsa-tó partján. További információkért látogasson el az esemény weboldalára!