Megreccsent a barackfa a kertben?

2018.08.11. 19:32

A kertbe érve a következő látvány fogad: a paradicsombokor nagyokat sóhajt az óriási, piros gömbök súlya alatt, és irigykedve tekinget a paprikabokrok felé, amelyek peckesen mutogatják méretes, ám jóval könnyebb terméseiket. A cseresznyefa magányosan bólogat a szélben, és visszasírja a nyár elejét, amikor a gyerekek míg vigan csipegették róla a lédús szemeket. Helyette azonban a barackfa lett a sztár, amelynek ágai szinte recsegnek a finom, illatos termések alatt. De vajon mi készül majd belőle: befőtt, lekvár, szörp, netán sütemény? Mit szólna inkább egy ínycsiklandó, nyári salátához?

Forrás: Fine Cooking

Paradicsomos, barackos saláta

Hozzávalók:

  • 450 g paradicsom, ékekre vágva
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál almaborecet
  • ½ teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 450 g friss őszibarack, ékekre vágva
  • 1 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1/3 csésze mentalevél
  • só, bors

Elkészítés:
Sózza meg a paradicsomot, és forgassa át. Öntse egy szűrőbe, és hagyja lecsöpögni a levét.

Keverje össze az olajat, az ecetet, a citromhéjat és -levet, fél teáskanál sót és fél teáskanál borsot egy tálban.

Adja hozzá a barackot, a mogyoróhagymát és a paradicsomot. Végül keverje hozzá a mentaleveleket, locsolja meg még egy kis olívaolajjal, és tálalja frissen.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: