Ebben a hőségben ugyan ki tudna ellenállni egy pohár jó hideg házi fagylaltnak? Ember legyen a talpán, aki igen. Főleg, ha finom, friss gyümölcsből, csupa szeretettel készül. Biztosan önnek is van már jól bevált recepje, amelyért a család minden tagja odavan, mi azonban mutatnánk egy újat. A különlegessége, hogy két cső kukorica az alapja. De vajon hogyan lesz ebből fagylalt?

Házi fagylalt kukoricából
Hozzávalók:
- 2 cső főtt kukorica
- 1 és 1/2 csésze tejszín
- egy csipet só
- 1 csésze áfonya
- 1/4 csésze cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 3/4 csésze sűrített tej
Elkészítés:
Morzsolja le a főtt kukoricát, azután öntse egy aprítógépbe. Amint felaprította a szemeket, kezdje el lassú tűzön főzni a kettétört csumákkal, az 1 csésze tejszínnel és az egy csipet sóval. 20 perc múlva vegye le a tűzről, és tegye félre.
Keverje össze az áfonyát, a cukrot és a citromlevet egy tálban, és tegye félre 10 percre. Ha letelt az idő, pépesítse az aprítógéppel.
Szedje ki a kukoricacsumát a kukoricás-tejszínes keverékből, azután öntse egy szűrőbe, és hagyja lecsöpögni. A végén egy spatula segítségével nyomkodja ki belőle a maradék nedvességet.
Az így kapott léhez öntse hozzá a 1/2 csésze tejszínt, és keverje össze egy kézi robotgéppel.
Adja hozzá a sűrített tejet, forgassa át egy spatulával, utána öntse a felét egy fém, kenyérforma nagyságú edénybe. Erre jöhet az áfonyás pép egy része, újra a kukoricás keverék, majd a maradék pép.
Keverje kicsit össze, végül tegye a mélyhűtőbe 3-4 órára.