Hógolyó nyáron?

2018.08.17. 10:00

Ezek a hógolyók igazán különlegesek: finomak, édesek, és nem olvadnak el a nyári melegben. Az már más kérdés, hogy a család egy pillanat alatt elpusztítja őket, amint meglátja. Utána pedig csillogó szemekkel fognak repetáért könyörögni. De ugyan ki hibáztatná őket ezért? A nyári hógolyó szirénhangja mindenkit elcsábít.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Homemade Hooplah

Kattintson a képre, és nézze meg lépésről lépésre az elkészítés folyamatát!

Narancsos trüffel

Hozzávalók:

  • 1 csésze fehér csokoládé, összetörve
  • 1/4 csésze sózatlan vaj
  • 2 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 1/2 teáskanál narancsaroma
  • 1/2 csésze porcukor
  • narancssárga ételszínezék, opcionális (ha lehet, használjon inkább természetes ételszínezéket a mesterséges helyett)

Elkészítés:

Olvassza meg a vajat közepes lángon. Amikor megjelennek a felszínén a buborékok, keverje hozzá a narancshéjat. Főzze legalább egy percig.

Adja hozzá a habtejszínt, keverje el, és főzze még 1-2 percig.

Öntse a csokoládédarabokat egy edénybe, tegyen rá egy kis lyukú szűrőt, majd hagyja benne lecsöpögni a narancsos keveréket.

Adja hozzá a narancsaromát és az ételszínezéket (ha használ), és dolgozza jól össze. Tegye a hűtőbe néhány órára.

Egy fagylaltadagoló kanál segítségével adagolja ki a keveréket, és gyúrjon belőle golyókat. Forgassa meg porcukorban, azután tálalja frissen.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: