Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a mázhoz:
A tészta elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 176 fokra, és béleljen ki egy tepsit alufóliával. Így könnyedén ki fogja tudni venni belőle az elkészült süteményt.
Keverje össze a lisztet, a zabot, a szódabikarbónát és a sót. Olvassza meg a vajat egy serpenyőben, azután öntse át egy másik tálba, és keverje el benne a barna cukrot.
Amint feloldódott, adja hozzá a tejkaramella-csipszet. Ha elolvadt, a tojást és a vaníliát is.
Dolgozza jól össze a lisztes keverékkel, öntse a kibélelt tepsire, és süsse tűpróbáig – 17-19 perc.
A máz elkészítése:
Egy kis edényben melegítse fel a vizet, majd adja hozzá a sót és a barna cukrot.
Öntse a keveréket a tejkaramella-csipszekre, és egy habverővel keverje simára. Amint elkészült a tészta, öntse rá a mázt, amíg meleg.
Tegye félre legalább másfél órára, hogy teljesen kihűljön és megkössön a máz.
Légmentesen lezárt edényben, szobahőmérsékleten 3 napig tárolható.