Nem szereti, ha egy sütemény túl édes?

nassol, sütemény, desszert,
Vágólapra másolva!
Vannak, akik imádják a habos, cukros, édes süteményeket, míg mások inkább a visszafogott desszertekért vannak oda. Ez utóbbiakat akár még a diéta alatt is fogyaszthatja, hiszen egy-két szelettől nem fog felborulni a fogyókúrás étrend. Különben is, hamarosan beköszönt az ősz, vége a bikiniszezonnak, és bűntudat nélkül nassolhatunk a televízió előtt. Próbálja is ki bátran ezt a receptet, garantáltan nem fog cukorsokkot kapni.
Vágólapra másolva!
Forrás: Cooks Country

Zabos-tejkaramellás falatok

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 és ¼ csésze liszt
  • 2 csésze zab
  • egy csipet szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 226 g sózatlan vaj
  • ¾ csésze tejkaramellacsipsz
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis a rúd kikapart magja és belseje
  • 1 nagy tojás

Hozzávalók a mázhoz:

  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál víz
  • egy csipet só
  • ¼ csésze tejkaramellacsipsz

A tészta elkészítése:

Melegítse elő a sütőt 176 fokra, és béleljen ki egy tepsit alufóliával. Így könnyedén ki fogja tudni venni belőle az elkészült süteményt.

Keverje össze a lisztet, a zabot, a szódabikarbónát és a sót. Olvassza meg a vajat egy serpenyőben, azután öntse át egy másik tálba, és keverje el benne a barna cukrot.

Amint feloldódott, adja hozzá a tejkaramella-csipszet. Ha elolvadt, a tojást és a vaníliát is.

Dolgozza jól össze a lisztes keverékkel, öntse a kibélelt tepsire, és süsse tűpróbáig – 17-19 perc.

A máz elkészítése:

Egy kis edényben melegítse fel a vizet, majd adja hozzá a sót és a barna cukrot.

Öntse a keveréket a tejkaramella-csipszekre, és egy habverővel keverje simára. Amint elkészült a tészta, öntse rá a mázt, amíg meleg.

Tegye félre legalább másfél órára, hogy teljesen kihűljön és megkössön a máz.

Légmentesen lezárt edényben, szobahőmérsékleten 3 napig tárolható.