Nem kell temetni a nyarat!

Vágólapra másolva!
Augusztus 20-a után egyre gyakrabban simogatja arcunk a változás szele: közeledik az ősz. A fák lombkoronája színesre vált, a madarak melegebb éghajlatra költöznek, nekünk viszont maradni kell, és várni a zord telet. De ne szaladjunk ennyire előre! A Balatoni Kör szerint az igazi nyár a Balatonnál augusztus végén kezdődik.
Vágólapra másolva!

Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője elmondta, azt szeretnék elérni, hogy az emberek fejében ne érjen véget a nyár az augusztus 20-ával. Nem zárni vagy temetni kell ilyenkor a szezont, hanem újranyitni.

Forrás: Balatoni KÖR Facebook

A Balatoni Kör évek óta a tóparti vendéglátás minőségi megújulását szorgalmazza. Fontosnak tartották közösen felhívni a figyelmet a tényre:

a klímaváltozás következtében ma már bő egy hónappal augusztus 20-a után is nyári idő, sőt strandidő szokott lenni az utóbbi évek statisztikái alapján.

Valóban, idén április vége óta kimondottan a kánikula volt a jellemző. Így összességében legalább két hónappal hosszabb ma már a nyár a köztudatban korábban nyárként rögzült időszaknál.

A Balatoni Kör kiemeli, hogy a vendégek a szeptemberi időszakban a tó legszebb arcát és a

legminőségibb balatoni vendéglátást

ismerhetik meg. Jellemzően azok a helyek tartanak nyitva az augusztus 20-a utáni hetekben a strandokon és máshol is, ahol leginkább minőségi a kínálat és a kiszolgálás. Így a vendég ilyenkor már biztos lehet abban, hogy a lehető legjobbat kapja a Balatonnál.

Tehát még korai őszi szezonról beszélni, sőt: augusztus végével kezdődik a legminőségibb nyári hónap a Balaton partján.