Így válasszon egészséges street foodot

Vágólapra másolva!
Akkor sem kell lemondania a street foodról, ha az egészséges életmód híve! A friss, minőségi alapanyagokból készült gyorsételek már közel sem olyan egészségtelenek, mint pár éve. Barna Dorina dietetikus szerint, ha megfelelően választunk és elég változatosan étkezünk, olykor-olykor megengedhetünk magunknak egy food truckból rendelt finomságot.
Vágólapra másolva!

A gyors és olcsó utcai ételeket egyre több helyen váltják fel a minőségi és friss alapanyagokból készült fogások. A gasztronómiai forradalom nemcsak ízletesebbé, hanem egészségesebbé is tette az utcai étkezést. A legújabb food truckok ráadásul

már a diétázókra is gondolnak:

vega, vegán, glutén- és laktózmentes termékekből is kedvére válogathat.

– mondta el Barna Dorina.

Forrás: Magyar Street Food Egyesület

A szakértő azt is kiemelte, hogy az egyoldalú táplálkozás mindig egészségtelen marad, így természetesen továbbra sem szabad mindennap például hamburgert enni.

– tette hozzá.

Az egészségesebb, minőségi street food nem új keletű dolog: a Magyar Street Food Egyesület 2015 óta fogja össze és segíti a mozgó vendéglátást, hogy a büfékocsik kiléphessenek az évtizedes skatujából.

– mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke.

Az év legnagyobb őszi street food fesztiválját, vagyis a Food Truck Show-t szeptember 7. és 9. között tartják a Kincsem Parkban. További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára.