1891 óta csakis azokat a pezsgőket lehet champagne-nak nevezni, amelyek a francia Champagne régióban készültek.
Champagne-ban meglehetősen szigorúan szabályozzák a pezsgőkészítést: meghatározzák például, hogy milyen módon metsszék a tőkéket vagy hogyan préseljék a szőlőt.
Hamarosan pedig már hazánkban is élvezhetjük a híres francia italt.
Prémium champagne-okat és pezsgőket egybegyűjtő champagnebárok nyílnak több fővárosi vendéglátóhelyen: a külön erre a célra kialakított pultokban több évig érlelt, vagy akár
évjáratos vintage pezsgőket lehet majd kóstolni.
A franchise tulajdonosa Bárány Péter, aki a növekvő piaci igényekre reagálval hívta éltre a The Champagne Bart.
A márka pultjával a 27. Budapest Borfesztiválon lehet először találkozni, ahol 16-féle champagne és 3-féle Brebis pezsgő lesz kapható. Ez utóbbiak már az újdonságnak számító champagne-i technologiával készültek.
Folyamatosan nő a kereslet a pezsgőkre és champagne-okra, miközben a hazánkban forgalmazott teljes választékot egyetlen hely sem vonultatja fel. Ennek fő oka, hogy a forgalmazók általában egy adott márkát preferálnak. A The Champagne Bar különlegessége, hogy a legnagyobb champagneházakat hozza el a fogyasztóknak ugyanabba a pultba
– mondta el Bárány Péter, a The Champagne Bar tulajdonosa.
Az üzlet kialakításánál nem feltétel egy önálló vendéglátó egység átalakítása, bárhová könnyen beépíthető. A cél, hogy a kifinomultabb ízlésű vendégeket és a pezsgőzéssel ismerkedő fogyasztókat is kiszolgáljuk, ezért elérhetővé tesszük, hogy a hagyományos sortiment mellett a minőségi champagne-ok és pezsgők bárhol felkerüljenek az itallapokra a lehető legtöbb forgalmazótól.
Az első önálló champagnebár október elején nyílik a Jászai Mári téren, ősz végén pedig egy Liszt Ferenc téri vendéglátó egység alakul át. Kora tavasszal további két népszerű belvárosi vendéglátóhelyen épül át a meglévő pult, és a tulajdonos reménye szerint hamarosan Debrecenben és Szegeden is találkozhatunk champagne-bárokkal.