Szeretné megelőzni a cukorbetegséget és a magas vérnyomást, esetleg kigyógyulni belőle? Fontolgatja, hogy átáll a vegán életmódra, de nem tudja, hogyan kezdjen bele?  Esetleg már húsmentesen él, és néhány új receptre vágyik? Bárhogy is, ezen a hétvégén minden táplálkozással kapcsolatos kérdésére választ kaphat.

Idén újra megrendezik a Vegetáriánus Fesztivált Budapesten, ahol számos egészséget érintő témáról hallgathatnak előadásokat a résztvevők. Dr. Bérczy Judit holisztikus orvos rávilágít, hogy

a mellékvese-fáradtság

a pajzsmirigy-alulműködés, a túlsúly és a meddőség melegágya. Ám a vegán életformára való áttérés segíthet a mellékvese regenerálásában.

Forrás: Shutterstock

Bánfi Ibolya életmód- és táplálkozási tanácsadó elmondja,

hogyan győzhető le a magas vérnyomás.

Recepteket, kóstolót és otthon is elvégezhető egyszerű és hatásos vérnyomáscsökkentő praktikákat ad a hallgatóságnak. Ezt követően Dr. Hargitai Réka ismerteti az utóbbi évtizedekben készült tanulmányok eredményeit a növényi étrend egészségre gyakorolt pozitív hatásáról.

Részletesen kitér majd arra is, hogy melyik rákfajták fordulnak elő kisebb számban a vegán táplálkozás mellett.

Maharishi Bhramananda Yogi előadásában kifejti a fűszerek és gyógynövények gyógyászati előnyeit, amelynek ismeretében természetes módon tarthatjuk fenn egészségünket.

Forrás: Vegetáriánus Fesztivál Facebook

Tóth Gábor előadása szempontokat ad a mindennapi vegán étrend kialakításához, felhasználva az elmúlt évek külföldi szakirodalmait és klinikai tapasztalatait is.

A rendezvényen szó lesz még a gyermekek egészséges táplásáról, a gluténmentes étrendről, valamint a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is.

A tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz „főzőszoba", ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, illetve csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és táncprogramok is.

Az esemény idei arca Kowa, aki immár 16 éve maga is vegetáriánus.

Részemről ez egy szellemi döntés. Fontos állomása volt az életemnek, hogy háromnegyed évig krisnások között éltem. Még ma is ez a szakrális háttér a gerince a táplálkozásomnak. – mondta a Kowalsky meg a Vega frontembere. 

A 22. Vegetáriánus Fesztivált szeptember 8-án és 9-én tartják a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A belépés ingyenes! További információkért látogasson el az esemény weboldalára.