Ez a férfi ismeri a hosszú élet titkát

2018.09.19. 09:58

Az egészségünk a legfontosabb. Legalábbis így kellene lennie. Sokan sportolnak, odafigyelnek az étkezésükre, esetleg szigorú diétát követnek annak érdekében, hogy a testük egy tiszta szentély maradjon. De biztos, hogy ez a hosszú élet titka? Persze a mozgás fontos, és nem árt elkerülni a káros anyagokat tartalmazó ételeket sem, de egy valamiről nem szabad lemondani: a desszertről.

Lesley Hayman szerint a hosszú élet titka a desszertben rejlik. Mivel a napokban töltötte a 100-at, talán hihetünk a szavainak:

sose hagyjuk ki a desszertet az étrendünkből, ha sokáig akarunk élni.

Ő például minden vacsora után megeszik egy szelet pitét. Ezt a szokását még fiatalkorában alakította ki, amikor pékként dolgozott.

Forrás: Mirror

A hatalmas étvágya ellenére még mindig fitt és aktív, sőt, úgy hiszi, hogy pontosan ez tartotta egészségesen egész életében.

Lesnek óriási étvágya van, imádja az ételeket. Hihetetlen, de sosem hagyja ki a desszertet. Még mindig aktív, és mindig talál munkát a kertben. Ő egy hihetetlen ember.

– mondta a menye, Jennifer.

A 74 éves fia, Tim elmondása alapján az édesapja többet eszik, mint ő.

Lesley Hayman karrierjét ugyan megtörte a háború – ahol csak a szerencsének köszönhetően sikerült túlélnie –, ám utána újra visszatért a sütéshez. Ez idő alatt kétszer volt házas, három gyermeke, öt unokája és 10 dédunokája van.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: