Kortárs művészek alkotásai díszítik az idén 160 éves Gerbeaud cukrászda jubileumi csokoládéit. A limitált számú „művészi édességhez" a világ egyik vezető csokoládégyára, a Cacao Barry szolgáltatta a csokoládét. Ezzel egy 160 évvel ezelőtti tradíciót elevenítettek fel.

Több mint másfél évszázada ugyanis Gerbeaud Emil a kor

ünnepelt művészeivel terveztette

meg a különböző termékek csomagolását. A 160 éves jubileum alkalmából ezt a hagyományt élesztették újra, és kértek fel kortárs művészeket a csokoládé kinézetének megálmodására.

Kiss Tibi, a Quimby frontembere és az általa tervezett csokoládéForrás: Gerbeaud Café Facebook

A művészek kiválasztásánál fontosnak éreztük, hogy a fiatalabb korosztályhoz is tudjunk szólni. Emiatt kértük fel Kiss Tibit, a Quimby frontemberét, Áron Esztert, az Áeron márka alapítóját valamint az Autistic Art Alapítvány egyik védencét, Réti Kristófot – mesélte Niszkács Anna, a Gerbeaud társ-ügyvezetője.

Úgy éreztük, hogy rengeteg közös van a művészeinkben és a Gerbeaud márkában. Mi az ízek kavalkádjával, azok harmóniájával teremtünk kapcsolatot a vendégeinkkel, alkotóink pedig sokszínű művészetükön keresztül kommunikálnak saját közönségükkel. Így találkozik a tradíció és az innováció az ünnepi csokoládé csomagolásán, tükrözve a Gerbeaud világát és filozófiáját. Úgy vélem, hogy mindhárom alkotás vizuálisan jeleníti  meg azt, amit mi az ízekkel szeretnénk elmondani.

A művészi csomagolásban megálmodott csokoládé mellett a cukrászda – az évfordulót ünnepelve – olyan tradicionális süteményeket vett fel újra a szezonális ajánlatába, amelyeket a vendégek is régóta szerettek volna újra megkóstolni.

A Gerbeaud azonban a hagyományos sütemények mellett elkészítette mindegyik „2018-as" változatát:

megízlelhetjük a tradicionális és az újraálmodott lúdlábtortát, diplomatapudingot, konyakmeggydesszertet és Ekler-fánkot is.