A fehér kenyérnek leáldozott

Vágólapra másolva!
Rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyér, magvas kenyér – egyre több újdonsággal találkozhatunk a péksütemények és kenyerek piacán, bár sokan még mindig a házira esküsznek. Vesznek egy kenyérsütőt, beszerzik a legjobb recepteket, és otthon készítik el a zsömlét, a kiflit, a kenyeret. Így a legtisztább. Na meg persze a legegészségesebb. Próbálja ki a brokkolikenyeret házi humusszal reggelire.
Vágólapra másolva!
Forrás: Pikbee

Brokkolikenyér humusszal

Hozzávalók a borkkolikenyérhez:

  • 400 g brokkoli
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál őrölt mandula
  • repcemagolaj
  • só, bors
  • retek, szeletelve

Hozzávalók a humuszhoz:

  • 200 g csicseriborsó
  • 50 g tahini, vagyis szezámmagpaszta (recept lentebb)
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál repcemagolaj
  • só, bors

A brokkolikenyér elkészítése:

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Szedje szét a fej brokkolit, majd aprítsa krémesre egy aprítógéppel.

Keverje hozzá az őrölt mandulát, a tojásokat, egy csipet sót és borsot.

Adagolja a keveréket egy olajjal kikent fánksütőformába, locsolja meg egy-egy kiskanál repcemagolajjal, és süsse 15-20 percig.

A humusz elkészítése:

A szezámmagpasztához 100 g szezámmagra, 2 evőkanál repcemagolajra, 1 gerezd fokhagymára és egy kis vízre van szükség. Pirítsa meg egy lábasban a szezámmagot – vigyázzon, hamar megég! –, azután öntse egy turmixgépbe vagy kávédarálóba. Adja hozzá a repceolajat és a fokhagymát, valamint egy kis vizet, hogy krémszerű legyen az állaga. Dolgozza össze.

Tegye az aprítógépbe a humusz hozzávalóit, és pépesítse.

Vágja félbe a megsült brokkolikenyereket, kenje meg humusszal, tegyen rá retekszeleteket, sózza, borsozza és fogyassza reggelire.