Kiránduljon a Balatonnál a kanapén ülve!

Balaton
Vágólapra másolva!
Ha nyár akkor Balaton, ha Balaton akkor nyár – egykor a két szó szinte kéz a kézben járt egymással. Mára azonban minden megváltozott, hiszen a Balaton nem csak nyáron közkedvelt úti cél. Az egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyek ősszel és télen is csábítják a turistákat, hiszen a tó és környéke ezekben az évszakokban is csodálatos. Pont ezért tűzte ki elsődleges céljául a Balatoni Kör, hogy népszerűsítse a Balaton főszezonon kívüli turizmusát. Az ősz beköszöntével pedig egy új programmal készülnek.
Vágólapra másolva!

A friss fotók, a légi felvételek, a folyamatos élő bejelentkezések, valamint a naponta publikált cikkek – ezt kínálja az érdeklődőknek a Balatoni Kör, amelynek tagjai nyolc napon át tartó biciklis túrát terveznek. Körbejárják a tagok vendéglátó egységeit, amelyek egész évben nyitva tartanak.

Forrás: Balatoni Kör

A nézők pedig gyakorlatilag valós időben fedezhetik fel a színes őszi Balatont a képernyők előtt is.

A tervek szerint Egly Márk Sümeg történelméről mesél majd, a Laposa család elmagyarázza, hogy mitől különleges a Badacsony,

illetve a beszámolóknak köszönhetően bepillanthatunk továbbá a Vászolyi Sajtmanufaktúra, a Neked Főztem, a Kalóz, a Márga nevű helyekre, nem is beszélve a kiváló Balatonfüred-Csopaki pincészetekről.

Bergmann Ernő mesél a BalatonBor fagyiról,

valamint az ország legfinomabb krémesének elkészítéséről. Ezt követően megismerhetjük az ország egyik legjobb pálinkafőzdéjét, és annak szakmai fortélyait. A zárónapon pedig a régió talán leghíresebb étterméé, a Kistücsöké, valamint a Villa Grétáé lesz a főszerep.

Amennyiben szeretné figyelemmel kísérni a túrát, figyelje a Balatoni Kör Facebook-oldalát.