Együtt disznólkodik a főváros három napon át

Vágólapra másolva!
Hagyományőrző disznóvágás, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások – ez várja a kolbászkedvelőket három napon át. Ha pedig megszomjaznának a disznólkodás után, pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok biztosítanak szíverősítőt és szomjoltót.
Vágólapra másolva!

Három napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250-féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők,

sőt még a határon túlról is.

Ezen kívül disznótoros termékeket, házi sajtokat, fűszereket, kürtőskalácsot, mézet, lekvárt és sok más háztáji terméket vásárolhatnak a látogatók. Itt a remek alkalom, hogy feltöltse a kamrát télire!

Forrás: Disznótoros Kolbászfesztivál Facebook

A hagyományőrző disznóvágás-bemutatókon régimódi stílusban elevenítik fel ezt a Kárpát-medencei hagyományt. Ezt követően a mészárosok a kivéreztetett disznókat 4 órás bemutatók során egyenként dolgozzák fel – bemutatva minden műveletet

a kolbászkészítéstől a zsír kisütésig.

Hazánk legjobb kitelepülő vendéglátói a helyszínen készítik el a sült kolbászt és mindenféle disznótoros ételt. Népszerű vacsora a „Disznótoros sültkolbász-menü": sült kolbász mustárral, kenyérrel és kovászos uborkával.

Természetesen az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni a 120 éves Csabai Tájházban.

Ingyenes gyerekprogramok sora várja a lurkókat: állatsimogatók, népi játszótér, légcsúszda, ugrálóvár, íjászat, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói.

Persze a rendezők a felnőttek szórakoztatásáról sem feledkeztek meg: pénteken „Disznótoros Mulatság", szombaton „Bulizik a mozdonygarázs", vasárnap „Nosztalgia Táncdalest" keretében nótázhat együtt a közönség a régi klasszikusokkal.

Emellett számos ajándék is

várja még a résztvevőket. További információkért látogasson el a fesztivál Facebook-oldalára!

A Disznótoros Kolbászfesztivált október 12. és 14. között tartják a Magyar Vasúttörténeti Parkban.