Reese Witherspoon egy rendkívül ambiciózus nő, akit mindig más szerepben látunk: színésznő, producer, vállalkozó, családanya. És még egy szakácskönyvet is írt Whiskey in a Teacup, vagyis Whiskey egy teáscsészében címmel. Lefogadom, ha van egy kis szabadideje, azt a konyhájában tölti, ahol a nagymamája legfinomabb tortáját készíti.

Reese New Orleansban, Louisianában, az Amerikai Egyesült Államok egyik déli tagállamában született 1976. március 22-én. Nagymamája, Dorothea Draper mindig azt mondta, hogy az erő és a szépség kombinációja teszi olyanná a déli nőket, mint

a whiskey egy teáscsészében.

Külsőleg szépek és díszesek, de belül erősek és tüzesek.

Reese WitherspoonForrás: Facebook / Reese Witherspoon

Reese szereti megosztani nagymamájával a legfinomabb receptjeit és a kedvenc déli hagyományait. Talán pont ennek apropójából született meg a szakácskönyv, benne a kedvenc tejfölös tortájával, amiről Reese egyszerűen csak így nyilatkozott:

Ez a torta annyira jó!

Noha a Whiskey egy teáscsészében még nem kapható hazánkban, ezzel a recepttel könnyedén elhozhatja az otthonába Reese világát.

Forrás: Taste of Home

Tejfölös torta

Hozzávalók a tésztához:

  • ¾ csésze lágy vaj
  • 3 csésze liszt
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • ½ kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál tengeri só
  • 1 és ¼ csésze tejföl
  • 4 kiskanál eredeti bourbon vanília, vagyis a rúd kikapart magja és belseje
  • 2 csésze cukor
  • 6 tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • ½ csésze sózatlan, lágy vaj
  • ½ csésze nádcukor
  • ½ csésze tejszín
  • 3 és ¾ csésze cukor
  • 1 kiskanál eredeti bourbon vanília

A tészta elkészítése:

Béleljen ki sütőpapírral két tortaformát, azután keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd egy másik tálban a vaníliát és a tejfölt.

Keverje össze a vajat és a cukrot egy konyhai robotgéppel, és adja hozzá lassan, folyamatos keverés mellett a tojást, a lisztes és a tejfölös keveréket.

Miután simára keverte a tésztát, öntse a tortaformákba, és süsse 30-40 percig.

Mielőtt kiborítaná a piskótákat egy tálcára, várja meg, míg kihűl. Addig készítse el a krémet.

A krém elkészítése:

Kezdje el megolvasztani a vajat közepes lángon, utána keverje hozzá a cukrot és a tejszínt. Amint forrni kezd, öntse át egy keverőedénybe, és verje habbá.

Közben lassan adja hozzá a cukrot és a vaníliát. Ha túl sűrűnek érzi, öntsön hozzá még egy kis tejszínt.

Vegye ki a tortákat a formákból. Kenje meg az egyik tetejét, tegye rá a másik piskótát, és fedje be az egészet a krémmel egy kés vagy egy spatula segítségével.