Itt a múlt hét legviccesebb és leggusztustalanabb híre

konyha
Vágólapra másolva!
A múlt hét igazán színesen telt: egyik nap nevettünk, a másik nap fintorra szaladt az orrunk, a harmadik nap pedig nem győztünk csodálkozni. Reese Witherspoon a saját receptjét készítette, mégis elrontotta, piacra dobták a vér hozzáadásával készült fagylaltot, és egy férfi megmutatta, milyen egy ebéd az Antarktiszon. A legmegdöbbentőbb látvány a fagyott tojásrántotta és a jeges tészta volt, amely a gravitációt is meghazudtolta. Ó, és még Dwayne Johnson titkát is elleshettük. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Nem kell mindent rendeltetésszerűen használni!

Szakadt kenyér és bosszúság. Ilyen az élet egy csomag hideg teavajjal. Mi ilyenkor a teendő? Hogyan lehet kiküszöbölni a kiszakadt kenyér és a hideg teavaj problémáját? A videóból kiderül.

Vér a fagylaltban?

Azt nem tudjuk, melyek minden idők leggusztustalanabb desszertjei, de az biztos, hogy a Drakula vérpuding elnevezésű fagylalt közéjük tartozik. Már a neve is elég beszédes, úgyhogy nem is csoda, ha rögtön rémtörténetek jutnak eszünkbe róla. Mert a vér itt valódi vért takar.

Forrás: SALT & STRAW

Az amerikai Salt&Straw márka a fénysebesen közeledő halloween miatt egy egészen különleges és meglehetősen megdöbbentő ízű fagylaltot dobott piacra. Ez a Drakula vérpuding. Noha nem ember-, hanem sertésvérrel készül, ettől nem lesz kívánatosabb.

Új cukor a láthatáron. Íze akár a rothadt zombi

Mindenki ismeri a Skittles-cukorkákat: gyümölcsösek, édesek, és a szivárvány színeiben pompáznak. Jó esetben. Ám a legújabb termék, a Zombie Skittles tartalmaz néhány olyan cukrot, amelynek íze – a gyártó szerint – leginkább a rothadt zombira emlékeztet.

Őseink fészekből lopták, mi boltba megyünk érte

A tojás ősidők óta a táplálkozás szerves része: őseink is gyüjtögették már a madárfészkekből. Tápanyag-összetétele valóságos kincsesbánya a szervezetnek: 40-féle fehérjét és 18-féle aminosavat tartalmaz, valamint optimális arányban a telített- és telítetlen zsírsavakat.

A tojás már ősidők óta a táplálkozás szerves része Forrás: Shutterstock

D-vitamin-tartalma különösen jelentős, hiszen ez a létfontosságú vitamin a tőkehalmáj után a tojássárgájában található meg a legnagyobb mennyiségben. Legalább akkora szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, mint a C-vitamin.

Homérosz is ezen az alapanyagon nőtt fel

Homérosz az olívaolajat folyékony aranynak nevezte. Persze nyomós oka volt rá. Ugyan elsősorban a mediterrán konyha fő pillére, ma már majdnem az egész világot meghódította. Ennek két oka van: az ízélmény és az egészségre gyakorolt pozitív hatás.

Reese Witherspoon saját receptjét sütötte, mégis elrontotta

Reese új szakácskönyve, a Whiskey in a Teacup, vagyis a Whiskey egy teáscsészében a nagymamáját idézi. Dorothea Draper mindig azt mondta, hogy az erő és a szépség kombinációja teszi olyanná a déli nőket, mint a whiskey egy teáscsészében: külsőleg szépek és díszesek, de belül erősek és tüzesek.

Reese Witherspoon Forrás: Reese Witherspoon Instagram

A könyvben több finomság között fellelhető a baked brie, vagyis a sült brie sajt receptje is. Reese kajszibarack, pekándió, méz és whiskey keverékével díszítette az övét, ami valóban ínycsiklandóan hangzik. Ám egy szétfolyt, enyhén megégett valami került elő a sütőből.

Ilyen egy étkezés az Antarktiszon

Cyprien Verseux asztrobiológus jelenleg a világ legtávolabbi tudományos bázisán, a Concordia állomáson dolgozik az Antarktiszon. Cyprien egyik nap úgy döntött, hogy csak a mulatság kedvéért kimegy, és megpróbál „főzni" a szabadban. Közben pedig készített néhány képet is.

Íme Dwayne Johnson titka

Míg más sztárok nem dicsekednek a konyhában eltöltött idővel – vagy egyáltalán be sem teszik oda a lábukat –, addig néhányan szívesen osztják meg kedvenc receptjeiket. Így tett Dwayne Johnson is.

Akvárium a konyhában

Imádnivalóak ezek a kis akváriumok! Olyannyira, hogy biztosan sütnünk kell még egy tepsivel, mert a gyerekek elpusztítják az összeset. Várjunk csak! Ugyanarról az akváriumról beszélünk? Nem, mi nem arra gondolunk, amelyikben a halak úszkálnak, hanem valami egészen másra.

Kíváncsi, mit keres egy gepárd a mikrohullámú sütőben? Lapozzon tovább!