Mire figyeljünk piacozásnál?

piac, zöldség, gyümölcs
Vágólapra másolva!
Zsong az embertömeg, mint a méhkas, egy talpalatnyi hely sincs már közöttük. Amint megnyílnak a piac kapui, egy emberként özönlik be rajta a sokaság. Ilyenkor mindenki másra figyel vásárlásnál: van, akinek a szezonalitás, míg másoknak az ár és a származási hely a legfontosabb. Persze olyan is akad, aki a vegyszermentes, teljesen bio alapanyagokat keresi, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen citromkarikát teszünk a teába.
Vágólapra másolva!

Újabb hónaptól kellett fájdalmas búcsút vennünk. Szomorúan lapoztuk át a naptárat októberről novemberre, és megrökönyödve álltunk a tény előtt: hamarosan karácsony.

Forrás: Shutterstock

Mielőtt azonban rátérnénk az ünnepi menüre és a decemberi szezonális alapanyagokra, lássuk, mit fogunk vásárolni novemberben a piacon.

A szezonális zöldségek és gyümölcsök érését a természet, és nem a különböző vegyszerek biztosítják; ezek nem üvegházas vagy import termékek.

November hónap termései, illetve azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek az előző szezonból tárolhatóak:

alma, bab, birsalma, brokkoli, burgonya, cékla, dió, fejes káposzta, fejes saláta, fekete retek, földi mogyoró, hagyma, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, mandula, naspolya, pasztinák, petrezselyem, póréhagyma, sárgarépa, sóska, spenót, sütőtök, zeller.