Meghan Markle a terhessége miatt nem merte megkóstolni ezt a gyümölcsöt

Vágólapra másolva!
Miután a királyi család bejelentette, hogy Meghan Markle terhes, Sussex hercege és hercegnője rögtön Ausztráliába utazott. A Melbourne-ben eltöltött napok alatt bepillantást nyerhettek a helyi gasztronómiába is: a Charcoal Lane nevű étteremben kenguruhúst kóstoltak. Az ausztrál bennszülöttek számára a kenguru régóta az egyik legjobb fehérjeforrás volt, és a helyiek ma is szívesen fogyasztják. Sőt, szinte kötelező nekik. Az elmúlt évtizedben a kenguruhús az ausztrál kultúra uralkodó részévé vált.
Vágólapra másolva!

A Charcoal Lane étterem arra törekszik, hogy hazai és hagyományos ételeket kínáljon mind a helyieknek, mind a turistáknak.

Szeretné felhívni a figyelmet azokra a tradicionális receptekre és hozzávalókra, amelyeket már generációk óta használnak Ausztráliában.

Így Meghan és Harry olyan eredeti ausztrál ételeket kóstolhatott meg, mint a sokat emlegetett kenguruhús vagy a vaddisznóhús sáfrányrizottóval és óriás ausztrál sügérrel.

Ám az étterembe nem csak egy ebédre tértek be: a szakácsok és szakácsnők bemutatták nekik a tradicionális helyi alapanyagokat, mint az ausztrál citrom. Meghan azonban a terhességére és az óvatosságra hivatkozva nem kóstolta meg őket.

Forrás: This is insider

Ám nem a Charcoal Lane az egyetlen hely, ahol a hagyományok őrzésére törekednek.

Ben Shewry, aki a tradicionális és őshonos ausztrál alapanyagok nagykövetévé vált,

a melbourne-i Attica étterem séfje. Az Attica a világ 50 legjobb étterme közé tartozik, és híres a kenguruhúsáról. Akik már kóstolták, azok a marhahúshoz hasonlították ízben.

Már az ősök is kengurun éltek

Az ausztrál bennszülöttek kedvenc fogása a kengurufarok volt. A kenguru húsát európai telepesek kezdték fogyasztani, és Barbara Santich történész szerint már az 1930-as években is voltak kengurureceptek a szakácskönyvekben.

Peter Ampt a sydney-i egyetem lektora elmondta egy vele készült interjúban, hogy a kenguruk annyi metánt bocsátanak ki, mint a tehenek vagy a juhok.

Ezért javasolják is a fogyasztásukat. Érdekesség, hogy létezik az embereknek egy olyan csoportja, akik nem esznek húst, kivéve kengurut. Ők a kangatariánok.