Eddig is létezett a street food, ám sosem kapott még ekkora figyelmet: szinte szárnyal a streetfood-ipar. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2018-ban 250 rendezvénynapon összesen 750 ezer embert szolgált ki 150 kocsi. A food truckok már egzotikus ízvilágú ételeket is kínálnak, egy fogást azonban még ezek sem tudtak lekörözni.

Sikerekben gazdag 2018-as évet zár majd a truckokat egybegyűjtő Food Truck Show Hungary Kft. A rendezvények mellett a cég életében egyre fajsúlyosabb szerepet játszik a catering szolgáltatás, amelynek nagy előnye, hogy a megszokotthoz képest újszerűbb, frissebb gasztronómiai választékot kínálnak.

A 2018-as év nem csak a megnövekedett kereslet szempontjából volt átütő. A food truck szcénában egyre többen kínálnak egzotikus ízvilágú ételeket is, a BBQ soha nem látott népszerűségnek örvend, de a top termékek között még mindig élen jár a hamburger

– értékelte a 2018-as évet Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke és a Food Truck Show főszervezője.

Forrás: Food Truck Catering

A céget és az egyesületet egyaránt meghatározza a műanyagmentességre és a környezettudatosságra való törekvés:

a tányérok, poharak, evőeszközök papírból, vagy egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból,

az úgynevezett PLA-ból (poly lactic acid) készülnek. 2019-től pedig kizárólag alternatív, környezetbarát eszközökkel dolgoznak majd.