Ezek a legmegdöbbentőbb hírek, amelyeket a múlt héten olvastunk

Vágólapra másolva!
Tudtuk, hogy a brit királyi családnak elég sok szabályt kell betartania, de azt nem gondoltuk volna, hogy II. Erzsébet királynő ilyen feltételek elé állítja őket. Persze azt sem, hogy vannak olyan hírességek, akiknek egy étel vagy élelmiszer a neve. Így megismerkedtünk Mr. Tejjel és Mr. Babbal. Elutaztunk Salzburgba is egy cikk erejéig, ahol részt vettünk a karácsonyi vásáron. Hihetetlenül tanulságos kaland volt, hiszen rájöttünk: kell plusz hely a bőröndbe, ha még egyszer külföldre utazunk. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Így sem épített még soha senki „hóembert"

A brit The Queen Victoria Inn nevű kocsma tulajdonosa, Mark Walton bebizonyította, hogy elképesztő ötletek születhetnek egy-egy korsó sör fölött. Walton úgy döntött, újragondolja a „hóember" fogalmát.

Ezért legyen plusz hely a bőröndben, ha Salzburgba utazunk

Salzburgot tekintik a mai Ausztria legrégibb városának; itt született a híres klasszikus zeneszerző és zongorista, Wolfgang Amadeus Mozart. Ezért a várost gyakran nevezik Mozartstadtnak. Noha szeretjük a klasszikus zenét, mégsem ez volt a fő indok, amiért Salzburg mellett döntöttünk – bár egy életre elegendő eredeti Mozart-golyót vásároltunk. Be kell valljam, elsősorban a gyönyörű kilátás és a gasztronómia miatt csábultunk el.

Forrás: Shutterstock

Korán kelni nem volt túl örvendetes, Budapest felé zötykölődve mégis elkapott az izgalom. A vonatunk a Keleti pályaudvarról indult, és egy ötórás út állt előttünk. Jó társaságban persze gyorsan telik az idő, ám az út második részében már nagyon vártuk, hogy végre befusson a vonatunk. Kissé bosszantó és megdöbbentő volt megtapasztalni, hogy kettőkor szinte minden étterem bezárt a városban. Ott álltunk két nagy bőrönddel és korgó gyomorral, miközben fogalmunk sem volt, hol ebédeljünk egy kiadósat.

Halból ajtó, sült csirkéből szélkakas

A Deliveroo egy online ételrendelő cég az Egyesült Királyságban. A britek kedvenc gyorsételeit szállítják házhoz: hamburgert, pizzát, KFC-menüt, különböző desszerteket és street foodokat. Miért fontos ez? Azért, mert a vállalat egy nem mindennapi lépésre szánta el magát: házat épített. Ehető házat.

A brit királyi család legfurcsább étkezési szokásai

Mindenki a brit királyi családra kíváncsi: tudni akarjuk, hogyan viseli Meghan Markle a terhességet, hogyan alakul Kate Middleton élete, mik a kedvenc ételeik, mivel töltik az idejüket, milyen a házasságuk. Néha persze sikerül megtalálnunk a kukucskálót, amelyen keresztül bepillantást nyerhetünk mindennapjaikba.

Forrás: Business Insider

Darren McGrady, aki a királyi család séfje volt, például felfedte a legfurcsább étkezési szokásaikat. Ezek közül az első és az utolsó előtti azért különleges, mert bebizonyítja, hogy a piedesztálra emelt család tagjai is csak emberek. Tudniillik Henrik és Vilmos is ugyanúgy imádják a gyorskajákat, mint az átlagemberek.

Mi furcsán nézünk rá, az indiaiak meg imádják

A jó magyar fogásokat piedesztálra emeltük szívünkben, és talán egy ínycsiklandó különlegesség sem képes hosszú távon lekörözni az igazi töltött káposztát vagy a gulyáslevest. Ettől eltekintve persze néha kacsintgathatunk más, például az indiai konyha felé. Így olyan alapanyagokat is összepárosíthatunk, amelyekről sosem hittük volna, hogy jól működnek együtt.

Érdekli, mire esküsznek a celebek, ha reggeliről van szó?

A hírességek életében rendkívül fontos a táplálkozás. És nemcsak azért, hogy a filmekben jól nézzenek ki, hanem azért is, mert sosem lehet tudni, mikor kapja lencsevégre őket egy lesifotós. Persze a kellemetlen képekből így is van elég az internet bugyraiban. A lényeg: szükséges a kiegyensúlyozott reggeli. De ez vajon mit jelent egy celeb életében?

Forrás: Pop Workouts

Justin Timberlake-nek két kedvenc reggeli fogása van. Az egyik a gofri lenmaggal, rántottával és mandulavajjal. Ha pedig felkelés után rögtön edzeni megy, akkor a tojás és a fehérjeturmix a befutó. Khloe Kardashian azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy a reggelije mindig valami gabonaféle 2%-os tejjel és egy csésze kávéval.

Sztárok, akiknek egy élelmiszer vagy étel a neve - Képek

A Mr. Bab és Mr. Tej nem a legfurcsább nevek, amiket valaha látott. Rosemary Clooney amerikai kabaréénekes és -színésznő volt. A rosemary rozmaringot jelent. Heather Grahamről pedig rögtön a Graham-keksz jut eszünkbe.

Így még senki nem beszélt az egészséges táplálkozásról

Az általános táplálkozási tanácsok a következők: legyünk mértékletesek, ne együnk túl sok szénhidrátot, kerüljük a feldolgozott élelmiszereket. Persze mindez tényleg fontos, és érdemes is betartani, ám Alissa Rumsey egy picit más oldalról közelíti meg a dolgot. Olyan oldalról, amelyet eddig nem is igazán hallottunk.

Forrás: Shutterstock

Mert nem csak az az egészséges táplálkozás, ha sok gyümölcsöt, zöldséget eszünk, vizet iszunk, kerüljük a mesterséges alapanyagokat és ételeket. Még egy valamire szükség van ahhoz, hogy teljes legyen a kirakós.

Tejes forralt bor?

A forralt bor a második században született a rómaiaknak köszönhetően, akik a hideg miatt melegítették meg mindig a bort. Az európaiak elkezdtek fűszeres borokat készíteni az egészség megőrzése és a betegségek elkerülése érdekében.

Ilyen a karácsonyi vásár Salzburgban - friss fotók

Legyen üdvözölve a salzburgi adventi vásárban! Csupán néhány kép formájában állhatunk rendelkezésére, ám így is izgalmas lesz a virtuális túra. A salzburgi karácsonyi vásár a Dom- és a Residenzplatzon található a város központjában.

Sajtos, vajas, transzzsíros - Vajon melyik a jó pattogatott kukorica?

Legyen szó moziról vagy filmezős estéről, a legelső dolog, ami eszünkbe jut: a pattogatott kukorica. Annyira hozzászoktunk, hogy amint felcsendülnek a film első hangjai, máris ránk tör a ropogtathatnék. Na de vajon mennyire tesz jót a testünknek? Lehet egészségesen készíteni?